Kõrvitsa-šokolaadikook
Retsept
5 dl jahu
3 muna
1 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillsuhkrut
4 dl riivitud kõrvitsat
150 g šokolaadi
1,5–2 dl hapukoort
Riivi kõrvits keskmise jämeduseni. Klopi munad lahti, lisa suhkur, küpsetuspulbriga segatud jahu, hapukoor ja sulatatud šokolaad. Sega ja vala küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse koogivormi. Küpseta 45 minutit 200kraadise ahju keskmises osas.
Sille Varblane
Kõrvitsarisoto
50 g võid
8 šalottsibulat
2 küüslauguküünt
300 g risotoriisi
1,5 dl valget kuiva veini
400 g tükeldatud kõrvitsat
1 l kana- või köögiviljapuljongit
100 g riivitud Parmesani
peotäis hakitud peterselli,
sool, must pipar
Sulata kastrulis või, lisa hakitud sibulad ja küüslauguküüned ning prae klaasjaks. Lisa riis ja kuumuta paar minutit pidevalt segades. Vala juurde vein ja lase keema tõusta. Sega sisse tükeldatud kõrvits ja kaks detsiliitrit puljongit. Kuumuta pidevalt segades ja puljongit lisades 20 minutit, kuni leem on riisi imendunud. Lisa petersell, Parmesan ja maitsesta soola-pipraga.
Toidutare.ee