Raudsepa talu perepoeg lõi ligi 60 töökohta

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Mul on ettevõte koduõues, nii et olen kogu aeg nagu töö juures,” ütleb Raudsepa talu peremees, OÜ Massineri ja OÜ Antone Transpordi juhatuse liige Tõnu Sepik.
“Mul on ettevõte koduõues, nii et olen kogu aeg nagu töö juures,” ütleb Raudsepa talu peremees, OÜ Massineri ja OÜ Antone Transpordi juhatuse liige Tõnu Sepik. Foto: Urmas Luik

Hoogsalt ja tihedalt eramutega külvatud põllu taha jääb põline Raudsepa talu, mille perepoeg Tõnu Sepik on kahe osaühingu juhtkonnas ja annab tööd ligemale 60 inimesele. Need Tammiste küla ettevõtted on transporditeenustele spetsialiseerunud OÜ Massiner ja OÜ Antone Transport, kus tentvedusid korraldab Raul Rahuoja.

“Raudsepa on minu emapoolse vanaisa kodukoht, kümme aastat tegelesin talupidamisega, meil olid kümme lehma, sead, põld ja mets, taluseaduse järgi saime koha tagasi,” räägib Tõnu Sepik rehetoas, kus on säilitatud palkidest seinad.

Aeg pööras, loomadega jändamine oli suurem kulu kui tulu. Kaugem maa leidis rentniku, tosin hektarit põldu taluhoonete ümber on alles nagu vanaisa ehitatud lautki, mida sundühistamise järel kasutas kolhoos ja tagastamise eel Pärnu seavabrik.

“Põllupidamist õppisin kõrvalt ja kogemusi sain talutöö käigus, kuigi olen maatööd teinud kogu aeg, aga õppisin autoremondilukksepaks ja praegune tegevus - automajandus - ongi erialaga seotud,” ütleb Tõnu, viidates kaubaveo ja turbaga seotud ettevõtetele, mille kontorist talumaja ühes otsas juhitakse kauba liikumist Skandinaavia ja Euroopa teedel.

Üle vihmaveelompides Raudsepa tee kunagisele põllumaale on kerkinud uuselamud. “Enne oli nii, et nägin juba kaugelt, kui keegi tuli,” meenutab Tõnu.

Kui kinnisvaraarendajad Saialille elurajoonile detailplaneeringut tegid, pidid piirinaabrid, kaasa arvatud Tõnu, andma nõusoleku.

“Kirjutasin, et olen nõus, kui see arendus minu majandustegevust ei hakka piirama. Mul on siin õue peal ja teel ju suured autod, aga nüüd kõnelevad kinnisvaramaaklerid, et küll see sealt varsti ära kolib,” ütleb ülemöödunud sajandist põlistaluga Tammiste külla kinnistatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles