Leib ja piim kallinesid

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tarbijakaitseameti oktoobris Eesti linnades tehtud hinnavaatlus näitab, et kui teenuste hinnad püsivad, siis toidukauba hindades on viimasel kuul olnud nii tõuse kui langusi.

Kuigi kohvi hind kerkis suvel oluliselt, siis toitlustusettevõtteid see mõjutanud pole. Tass kohvi on juba pikemat aega püsinud sama hinnaga. Samuti on kaua paigal seisnud taksoteenuste, iluteenuste, ujulate ja keemilise puhastuse hinnad.

Köögiviljade hinnad oktoobris langesid. Lahtise pesemata kartuli kilo maksab praegu Eestis keskmiselt 4.60, septembris 5.20 krooni. Pestud pakkimata porgandite kilo hind on langenud 5.80 kroonilt 4.70ni ja banaanikilo 19.50 kroonilt 15ni.

Lihatoodete hinnad on eelmiste kuudega võrreldes püsinud samal tasemel või pisut langenud. Näiteks Rakvere lihakombinaadi Doktorivorst, mille hind oli septembris keskmiselt 62.30, maksis oktoobris keskmiselt 56.20.

Hinnatõusu võib täheldada leiva- ja piimatoodete puhul. Kui septembris maksis Toolse leib keskmiselt 7.90, siis oktoobris 9.70 krooni. Paar krooni on kallinenud samuti Tallinna Peenleib (9.40 kroonilt 11.80ni) ja Kirde sai (5.80 ja 7.80).

Odavaim, kilepakendis 2,5protsendine piim maksis üleeelmise kuu vaatluse ajal veel 7.90 krooni, oktoobris oli keskmine hind üheksa krooni. 20protsendise pooleliitrise hapukoorepaki hind kerkis kuuga kaks krooni. Eesti juustu hind on jäänud samaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles