Halloween ’i-peod tõid välja kostüümikandjad

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööklubi Bravo oli vaeva näinud klubi interjööri ja töötajate kostüümidega.
Ööklubi Bravo oli vaeva näinud klubi interjööri ja töötajate kostüümidega. Foto: Taavi Palu

Tänavu tähistati suvepealinnas halloween’i küll mõnevõrra tagasihoidlikumalt kui aasta varem, ent kostümeeritud peolisi leidus linnas sedapuhkugi.

Sajad pidutsejad kogunesid laupäeva öösel klubisse Bravo, kus toimus halloween’i-pidu “Haunted Mansion”.

Bravo oli dekoreeritud ürituse ajaks surnute ööle iseloomulikult kummituste villaks, laval ja letil nägi kummituslikke jube kauneid halloween’i-tüdrukuid. Hirmuäratavalt hea muusikaga oli kohal DJ Andi Raig.

Rahvast oli peol tublisti ja kuigi kostüümis oli Bravosse vaevunud tulema vaid mõni üksik, ei seganud see peo käiku karvavõrdki.

Rohkem nägi halloween’i-kostüümides inimesi laupäeva öösel Pärnu kuursaalis, kuhu olid kokku tulnud nii ehtsad Nõia-Ellad kui päris saatanakäsilased. Kuursaal oli temaatiliselt dekoreeritud ja siin-seal hakkasid silma lõigutud kõrvitsad.

Kuursaali programmijuht Urmas Lass oli juba enne üritust kindel, et sellest tuleb jõhkralt hea pidu. Ja nii läkski. Rahvast oli kuursaalis keskmisest rohkem ja lavalt pani peo püsti ansambel Hellad Velled.

Vunki lisas DJ Enno Lohu ja takkaotsa pimestasid oma iluga kuursaali kaunid jägeretid.

Halloween’i näol on tegu vana keldi rituaaliga. Algupäraselt pidutseti suve lõpetuseks surnute jumala Samhaini auks. Usuti, et Samhain muudab surnud vaimuks, kummituseks, haldjaks või nõiaks.

Märgatavalt hiljem võttis rituaali üle kristlik kirik ja viis püha sügisele, et võõrutada seda paganlusest.

Tänapäeval on halloween’i tähistamine enam levinud USAs, kus lõigutakse selleks tähtpäevaks kõrvitsaid ja käiakse kostüümides naabrite uste taga kommi lunimas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles