Alda ja Ilmar Tõnisson pälvisid Tahkuranna kultuuriinimese tiitli

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahkuranna kultuuriinimese tiitli pälvisid Alda ja Ilmar Tõnisson.
Tahkuranna kultuuriinimese tiitli pälvisid Alda ja Ilmar Tõnisson. Foto: Erakogu

Tahkuranna kultuuriselts kuulutas laupäeval juba seitsmendat korda välja Tahkuranna kultuuriinimese, seekord sai tiitli muusikutepaar Alda ja Ilmar Tõnisson.

Ilmar Tõnisson on pool sajandit Pärnumaal ja Eesti muusikarindel tegutsenud dirigent, pedagoog, interpreet ja muusikafestivalide vedaja, kes tänavu augustis üle pika aja taas dirigendina üles astudes tähistas oma 75 aasta juubelit.

Seltsi liikme Taivo Luige sõnutsi on Ilmar Tõnisson abikaasa Aldaga teinud ära väga suure töö, õpetamaks noori armastama muusikat, mängima akordioni ja suupilli, ning aidanud neil saavutada väga häid tulemusi.

Mitu Tõnissonide õpilast astus üles nädal tagasi sealsamas Tahkurannas külapillimeeste kokkutulekul.

Tunnustuse pidulikul üleandmisel Tahkuranna lasteaias-algkoolis lisas meeleolu erikülaline Peeter Kaljumäe oma kontserdikavaga. Peale tiitli ja heade sõnade premeeris selts toetajate abiga Tõnissone nii spaa, teatri kui restorani kinkekaardiga.

Luik märkis, et 2009. aasta oli ainus, kui kultuuriinimese tiitlit välja ei antud. Varem on selts sellega tunnustanud laste lauluõpetajat Piret Variksaart, tantsuõpetajat Tiiu Pärnitsat, kohalikku ajaloo- ja kultuurikogujat Saima Vaherit, oma algatusel Võiste surnuaia korda teinud kalmistuvahti Vendo Kvelli, tantsujuhti ja valla kultuuri- ja sporditöö eest vastutavat Anu Nõmme ning projekte kirjutavat vallaametnikku ja seltside abilist Tiiu Sommerit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles