Pühapäeval kõlab raekojas muusika vaikuse piiril

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu raekoda.
Pärnu raekoda. Foto: Henn Soodla

Pühapäeval esineb Pärnu raekojas Pärnu Ooperi kontserdisarjas "Abonement 007" Reval Ensemble kavaga Quasi Niente.

Ansambel koosseisus Neeme Punder (flööt), Kai Kallastu (sopran), Lea Leiten (klaver), Eda Peäske (harf), Aare Tammesalu (tšello) ja Andrus Kallastu (dirigent) esitab Arvo Pärdi, Tõnu Kõrvitsa, Erkki-Sven Tüüri, Galina Grigorjeva ja Toivo Tulevi muusikat.

Traditsioonilist vestlusringi juhib flötist Leonora Palu. Kontserdil kõlab teiste seas üks põnevama kõlaga muusikainstrumente harf.

Sama kontserdikava kõlab 21.novembril Helsingi Eesti Muusika Foorumi raames Sello-sali kontserdisaalis Espoos ja kontserdist teeb otseülekande Soome riigiraadio Yle.

Peamiselt kaasaegsete heliloojate muusikat esitav Reval Ensemble tegutseb 1999. aasta sügisest ja on esinenud Eestis, Soomes, Lätis ja Belgias ning salvestanud eesti heliloojate uudisloomingut Eesti Raadiole.

2002. aastal andis ansambel Belgia plaadifirma Megadisc all välja CD "To Reach Yesterday" Lepo Sumera teostega ning hooajal 2002/03 viis ansambel läbi kontserdisarja "Visioonid", kus kõlasid eesti heliloojate uute teoste esiettekanded.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles