Pärnu gümnasistidele tutvustatakse disaini eriala

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Koidula gümnaasium.
Pärnu Koidula gümnaasium. Foto: Urmas Luik

Septembrist käivitas Eesti disainikeskus teist korda gümnaasiumiastme õppuritele suunatud tootearenduse töötubade projekti IDE: töötoad, mis homme toimuvad Pärnu Koidula gümnaasiumis.

"Töötubades tutvustatakse tootearendusprotsessis aset leidvat koostööd inseneri, disaineri ja ettevõtja vahel. Tänavu läbivad õpilased IDE: töötubades tootearendussimulatsiooni, mille tulemusel luuakse nutikas ja praktilise lisaväärtusega jalgrattatarvik," selgitas IDE: töötubades toimuvat Disainikeskuse projektijuht Diana Tamm.

100 minutit kestva töötoa esimeses etapis jõuab iga meeskond tarviku sihtrühma analüüsides esialgse tooteideeni, seejärel arendatakse välja disain- ja insenertehniline lahendus, valitakse materjalid ja turunduskanalid ning kujundatakse hind. Töötoa lõpuks valmib uue toote prototüüp, mis kinnitatakse jalgratta külge, ning seda testitakse proovisõiduga.

Töötube juhendavad Eesti kunstiakadeemia ja Tallinna tehnikaülikooli magistrandid, kes annavad tootearendustiimidele ka tagasisidet.

Koidula gümnaasiumis on töötubadega samaaegselt väljas näitus "SÄSI", kus tutvustatakse noorte Eesti disainerite loomingut.

Kokku toimub ajavahemikus septembrist jaanuarini 24 IDE: töötuba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles