“Sügisulg” alustab eelvoorudega

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu linna ja maakonna noorte solistide konkurss “Sügisulg” asub selle aasta parimaid kolme- kuni 19aastasi lauljaid välja selgitama 5.-7. novembrini Pärnu ühisgümnaasiumis eelvoorudes.

Täna astuvad võistlustulle seitsme- kuni 12aastased, laupäeval 13-19aastased ja pühapäeval kõige pisemad, kolme- kuni kuueaastased solistid.

Kaheksandat korda toimuval konkursil võistleb 183 osalejat, neist 36 maakonna koolidest või laulustuudiotest. Huviliste suure huvi tõttu tuli korraldajatel piirata vanusegruppide kaupa osavõtjate arvu, pääsu eelvoorudessse tagas õigeaegne registreerimine.

Võistlus toimub kaheksas vanuserühmas: kolme-, nelja-, viie- ja kuueaastased, seitsme- kuni üheksa-, 10-12-, 13-15- ja 16-19aastased. Konkureerimiseks tuli ette valmistada üks vabalt valitud laul. Kahes vanemas astmes saavad aga igapäevase lauluõppega tegelejad ja eelmistel aastatel auhinnakohtadele tulnud oma oskusi näidata A-kategoorias (erinevuseks kahe laulu esitamine ja rangemad nõudmised).

Sel aastal on rõhk Raimond Valgre ja Raivo Kõrgemäe laululoomingul: peaauhinna võitja, esikolmikusse tulnute ja eripreemia saajate kõrval märgitakse ära nende heliloojate laulude parimad esitajad. Noori soliste hindab žürii, kuhu kuuluvad lauljatarid Sirje Medell ja Els Himma, Fa Dieesi laulustuudio juhendaja Ingrid Otti, kodulinna muusikaõpetaja Enel Seeman, Pärnu filharmoonia produtsent Lukas Groen, Raadio Kadi muusikatoimetaja Kadri Häng.

Eelvoorude kontserdid on tasuta. Lõppkontserdid toimuvad 19. novembril Pärnu kontserdimajas (10-19aastased) ja 21. novembril Endla teatri Küünis (kolme- kuni üheksa-aastased). Rohkem infot leiab Pärnu kontserdibüroo kodulehelt.

Konkursi korraldab MTÜ Pärnu Kontserdibüroo koostöös Pärnu filharmooniaga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles