Raekojas mängitakse vaikuse piiril

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeval esineb Pärnu raekojas Pärnu ooperi kontserdisarjas “Abonement 007” Reval Ensemble kavaga “Quasi niente”.

Ansambel koosseisus Neeme Punder (flööt), Kai Kallastu (sopran), Lea Leiten (klaver), Eda Peäske (harf), Aare Tammesalu (tšello) ja Andrus Kallastu (dirigent) esitab Arvo Pärdi, Tõnu Kõrvitsa, Erkki-Sven Tüüri, Galina Grigorjeva ja Toivo Tulevi muusikat. Vestlusringi juhib flötist Leonora Palu. Kontserdil kõlab teiste seas üks põnevama kõlaga muusikainstrumente: harf.

Kontserdikava “Quasi niente” (tõlkes “justkui eimiski”) on koostatud Eesti noorema põlvkonna heliloojate teostest, milles vaikus mängib niisama olulist rolli kui helid.

Sama kava kõlab 21. novembril Helsingi Eesti muusika foorumi raames Sellosalis Espoos, kontserdist teeb otseülekande Soome riigiraadio Yle.

Peamiselt nüüdisaegsete heliloojate muusikat esitav Reval Ensemble tegutseb 1999. aasta sügisest, on esinenud Eestis ja mujal Euroopas ning salvestanud Eesti heliloojate nüüdisloomingut Eesti Raadiole.

2002. aastal andis ansambel koostöös Belgia plaadifirmaga Megadisc välja CD “To Reach Yesterday” Lepo Sumera teostega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles