Verekeskus kutsub koolinoori teatrifestivalile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus ja Eesti harrastusteatrite liit kutsuvad koolinoori osalema teatrifestivalil „Doonor on elupäästja”, et panna noori mõtlema selle eluvaldkonna üle ja julgustada neid näitekunsti abil oma ideid teistega jagama.

„Soovime noorte jaoks korraldada ürituse, kus nad saavad oma loominguliste ja teatripäraste ülesastumistega näidata, kuidas nemad näevad doonorlust,” selgitas verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

Esinemiste formaat on jäetud võimalikult vabaks ja trupid saavad ise otsustada, kas nad soovivad oma mõtteid esitada näidendina või mõnes muus laval esitatavas vormis. “Peamine, et esinemiste sisu oleks originaalne ja annaks edasi osalejate ettekujutuse doonorlusest ning selle rollist ühiskonnas,“ lisas Lomp.

Teatrifestival toimub Tallinnas Eesti draamateatri väikeses saalis 19. veebruaril. Osalema on oodatud kõikide Eesti üldharidus- ja kutsekoolide näiteringid ja kooliteatrid ning osalejad peaksid olema vähemalt 5. klassist.

Iga kooliteater on kutsutud osalema kuni 15 minuti pikkuse esinemisega, mille sisuks on doonorlus. Trupi maksimaalne suurus on 10 õpilast ja 2 õpetajat-juhendajat.

Festivalil on igal kooliteatril kokku 30 minutit lava kasutusaega, millest 15 minutit on esinemiseks ning ülejäänud 15 minutit lava ülesseadmiseks ja mahavõtmiseks.

Esinemisi hindab viieliikmeline þürii, kes koosneb harrastusteatrite liidu ja verekeskuse esindajatest. Parimatele on välja pandud auhinnad, esikohta autasustatakse kollektiivse tasuta teatrireisiga vabalt valitud etendusele Mandri-Eestis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles