Juhtkiri: Väga ehe ja tore suveniirimõte

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Eile tuli mittetulundusühing Pärnu Mündikoda Endla teatris Pärnumaa arvamusliidrite lõunal avalikkuse ette meenega, mis esimest korda on midagi enamat kui pelk suveniir. Pärnu esindussuveniiri on püütud luua ja konkursiga leida, kuid üht ja õiget pole siiani leitud. Pärnu Postimees usub, et kui kõik hästi edeneb, võib need otsingud nüüd mõneks ajaks lõpetada, sest mündikoja kavandatul on tõesti jumet.

Meile sümpatiseerib, et meenemündiga kaasnevad legend ja tegevus, millega mündi saab just enda soovi kohaselt kujundada. Samuti pole vähetähtis, et münt ja selle juurde käiv legend juhivad linnakülalise, miks mitte kohalikugi avastama Pärnu toredaid paiku.

Eelnevgi pole kõik, kui arvestada, et meeneideele paneb kupli peale giljotiin, mille abil saab mündi muulil poolitada. Üks pool jääb ühele, teine teisele saajale ning kui inimene pooliku mündi taskust leiab, tuleb kohe teine meelde.

Ettevõtmise käivitamiseks kulub hinnanguliselt 200 000 krooni, mida pole sugugi palju, ja investeering teenib end kindlasti tasa. Teenimise puhul ei maksa tingimata mõelda rahalist kasu. Loodetavasti ei suhtu Pärnu linnavalitsuski meenemündisse kui vahendisse, mille müügi abil linnakassat täita. Tulu on mündist ja selle poolitamisest saadav positiivne emotsioon. Suveniir, mis niisama raha eest lunastatud, võib jääda riiulile või sahtlipõhja tolmu koguma, kuid kui selle loomise nimel on ise midagi tehtud, ehk nii ei lähe. Pärnu linn püsib kenasti meeles ja kutsub hääletult siia naasma.

Positiivset märki vajab Pärnu väga ja MTÜ Pärnu Mündikoja ettevõtmine väärib igati toetust, sest asi on hästi välja ja läbi mõeldud ning kannab ilusat armastuse sõnumit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles