Ilulugejad rabasid islandi kirjanikke

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilulugemisvõistlus.
Ilulugemisvõistlus. Foto: Viivika Orula

Põhjala raamatunädalal 8.-14. novembril võtsid Pärnu koolide 3.-4. klasside õpilased omavahel mõõtu ilmekalt lugemises, kuulda võis isegi islandikeelset ilulugemist.
 

Villa Artise galeriis toimunud mõõduvõtmisel osales 21 õpilast ühisgümnaasiumist, vabakoolist, Vanalinna ja Kuninga tänava põhikoolist ning Koidula gümnaasiumist. Laste lugemist hindasid Mart Tõnismäe ja Rein Laos Pärnu Kunstide majast.

Ilulugemise korraldaja Viivika Orula jutu järgi oli žüriil parimate väljaselgitamisega kõvasti tegemist, sest kõik kohaletulnud lugesid hästi ja mis peamine – said loetavast aru. Tublimatele anti diplomid 13. novembril Raeküla Vanakooli keskuses Islandi viiuldaja Audur Hafsteinsdottiri kontserdil.

Tiitleid jagati palju. Põhjamaade raamatunädala lugejad 2010 on Marie Põdra, Tõnis Tanel Palmipuu ja Sirle Allikivi, kõige näitlejameisterlikum lugeja 2010 aga Jasmiin Üpraus.

Markus Hansson, Maribel Lasn, Laura Pähkel ja Heleen Saarse pälvisid koolivooru parima lugeja tiitli.

Väga tubli lugeja tiitli said Sigrid Saks, Annabel Mõtus, Triini Vaher, Brenda Teder, Ilona Tamm, Kadri Ann Karlson, Johanna Taggu ja Helen Nurm.

Kõige tugevama häälega lugeja tiitel läks Grete Marustele ja kõige keerulisema jutu esitaja tiitel Adeel Loreen Randojale.

Liis Õmblus pärjati kõige rõõmsameelsema esineja ja Raian Rünkjanen kõige omapärasema maneeriga lugeja tiitliga. Kõige julgemaks lugejaks kuulutas žürii Robin Jõemetsa ja kõige selgema intonatsiooniga lugejaks Kristin Tamme.

Kohtunike nimelised tunnustused pälvisid Kendra Veskimägi, Kevin Kruse ja Karin Kristin Oppe.

“Eraldi tahaks veel tunnustust avaldada Marie Põdrale, kes rabas ka Islandi kirjanikke oma väga hea islandikeelse lugemisega, ja Tõnis Tanel Palmipuud, kes kohtumisel kirjanikega Pärnu raamatukogus luges Aðalsteinn Ásberg Sigurðssoni palvel tema luuletuse eesti keeles. Tanel tuli võõra teksti lugemisega suurepäraselt toime,” rääkis Orula.

Seoses Islandi nädalaga oli lugemiseks kõigile vabalt valitud jutt Islandi tuntuima lastekirjaniku ja Islandi kirjanike liidu esimehe Kristín Steinsdóttiri raamatust “Kodulinna ingel”.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles