Tantsustaaride pikk tööpäev lõppes viigiga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kiigajaan ja Ithaka Maria Rahula.
Marko Kiigajaan ja Ithaka Maria Rahula. Foto: Andris Tammela

Vähe sellest, et “Tantsud tähtedega” saatest kukuvad järjekindlalt välja kohtunike arvates parimad tantsupaarid, avalikustas Kanal 2 saatejuhtide vea tõttu viimase show’ tulemused, millest nähtub, et osalejad kogusid võrdselt punkte.

Kui televaatajate ette rullub pühapäeviti Kanal 2 ja Kanal 11 vahendusel peaaegu kolmetunnine tantsudraama, millele on võib-olla isegi raske algusest lõpuni ühe jutiga kaasa elada, siis tantsustaaride päev on kordades mahukam.

Vähe sellest, et saates “Tantsud tähtedega” osalejad peavad iga päev nagu hullud trenni vihtuma, et pühapäeval telekõlblikud ja kohtunike silmis midagi väärt välja näha, on pühapäev neile hullem kui mõne abituriendi riigieksam.

Pikk ja väsitav päev

Esimesed tantsustaarid saabuvad pühapäeval Kanal 2 Tööstuse tänavale endise Volta tehase territooriumile ehitatud stuudiosse juba keskpäeva paiku. Esmalt tehakse stuudios proovi, siis järgneb grimm ja lõpuks taas proov.

Grimmituba asub samas stuudio tagaruumides, selle kõrval asub greenroom, kus osavõtjaid saates intervjueeritakse. Jumestuses istub mõni osaleja kaua, teine lühikest aega – see sõltub suuresti etteastest.

Alates 17-17.30 toimub “Tantsud tähtedega” peaproov ehk kogu kahetunnine saade mängitakse algusest lõpuni läbi. Tantsijad on saatekostüümides ja kui tantsitakse mitu tantsu, nagu see oli möödunud pühapäeval, vahetatakse tagaruumis kiirelt riided. Justnagu oleks päris saade.

Kuigi publikut on peaproovis vähevõitu ja Žürii asemel istuvad asendusliikmed, on kõik muu ehtne ja staarid saavad korralikult mahvi. Samuti paneb asendusŽürii hindeid ja isegi kommenteerib nähtut arglikult. Eesmärk on ju ikkagi saade sõbralikult läbi mängida, mitte kedagi osalejatest enne tähtsat finaali veelgi rohkem ärevile ajada.

Pärast tantsimist lähevad paarid greenroom’i, vastavad saatejuht Kaisa Oja küsimustele või paluvad saate toimetajatel otsesaate ajaks hoopis mõne parema küsimuse välja mõelda.

Teine saatejuht Mart Sander loeb nagu otsesaates ekraanilt teksti ja toriseb aeg-ajalt, kui mõni koht talle ei istu.

Kõige lõpuks kogunevad kõik tantsupaarid põrandale, kus mängitakse läbi saate lõpp ja üks paar peab näitlikult saatest lahkuma.

Publik hakkab stuudiosse kogunema kella 19 paiku ja juba pool tundi hiljem peab olema kõik tipp-topp. Möödunud pühapäeval salvestati siis näiteks vaheklipp Uku Suviste ja Kaisa Ojaga, mida näidati saate lõpus.

Seega, kui mõni arvab, et Kaisa Oja vahetabki lava taga mõne minutiga kostüüme, on see vaid televõlu.

Žürii liikmed Ants Tael, Merle Klandorf ja Jüri Nael kogunevad saatesse samuti viimaste hulgas.

Kuid selleks ajaks, kui televaataja istub kell 20 kodus teleri ette nautima Eesti läbi aegade kõige menukamat tele-show’d, on saates osalejad teinud üpriski palavas stuudios juba peaaegu kaheksa tundi ettevalmistusi, et pakkuda vaatajale unustamatu õhtu. Mõni ime siis, et saates “Tantsud tähtedega” osalejatel on varasematel aastatel tulnud ette terviserikkeid.

Tulemus oli üllatus

Kõik sajad tuhanded tantsusaate vaatajad on juba kursis, et teist nädalat jutti kukkus tõelise ðokina publikuhääletuse tulemusel saatest välja Žüriilt kõige enam punkte saanud paar.

Kui eelmisel nädalal lahkusid Johannes Ahun ja Kerstin Kruuse, tabas sel pühapäeval niisama kummaline saatus Ženja Fokinit ja Aleksandra Žeregeljat, kes teenisid oma pasodoobli eest Žüriilt ideaalilähedased 29 punkti.

Fokin oli saate lõpus Eesti rahva peale tulemuse eest tige.

“Eestlane on kitsi! Nii kuradima kitsi, et ei raatsi anda raha isegi heategevusse,” lajatas Fokin televaatajate kodudesse. “Ärge lösutage diivanil, vaid tegutsege ja hääletage hea asja nimel! See raha läheb ju heategevusse, meie endi lastele!”

Tulemuse üle olid tõsiselt üllatunud ka inimesed, keda Pärnu Postimees esmaspäeval suvepealinna tänavail küsitles.

“Ženja Fokin tantsis hästi ja usun, et tema poolt ei hääletatud ikkagi sellepärast, et rahvas pidas teda kindlaks finalistiks, ta sai ju Žürii käest head punktid,” pakkus 18aastane Kätlin Jänes, kes on siiani hoolega saadet jälginud.

Tantsuõpetajana töötav Kaidy Joala oli tulemusest aga suisa ðokeeritud.

“Inimesed olid ilmselt nii kindlad, et Ženja Fokin ja Aleksandra Žeregelja on finaalpaar, ja sellepärast ei helistatud nende poolt,” leidis Joala. “Sama juhtus Johannes Ahuniga, nad olid Ženjaga mõlemad hästi sümpaatsed. Aga on ju raske aeg ja ilmselt inimesed hoiavad raha finaali jaoks. Minu arust on need tulemused ebaausad.”

“Eks ongi vist nii, et sõltub rohkem, kui palju sul on sõpru ja fänne, mitte niivõrd tantsuoskusest,” arvas Helery Luik.

Kõik kogusid võrdselt punkte

Kõik saatevaatajad ei pruugi aga veel teada, kui napilt Ženja Fokin saatest välja jäi. Kanal 2 avaldas eile, et viimases saates kogusid kõik paarid võrdselt punkte.

Esmalt moodustati Žürii paremusjärjestuse järgi pingerida Ženja Fokin (4 punkti), Ithaka Maria (3 punkti), Liina Vahter (2 punkti) ja Nastja (1 punkt). Sellele liideti televaatajate eelistused, milleks oli Nastja (4 punkti), Liina (3 punkti), Ithaka Maria (2 punkti) ja Ženja (1 punkt). Ehk Žürii ja rahva tahte liitmisel said kõik paarid viis punkti!

Vastavalt saate litsentsiomaniku BBC kehtestatud reeglitele on viigiseisu tekkimisel kaalukam televaatajate hääl.

Kanal 2 avaldas tulemused, sest saatejuhid ütlesid saate lõpus edasipääsejad valesti. Kanal 2 teatel pääsesid viimasest “Tantsud tähtedega” saatest kindlalt edasi Nastja ja Liina, kelle publikutoetus oli suurem kui kaasvõistlejatel. Saatejuhtide eksituse tõttu nimetati Nastja asemel kindla edasipääsejana aga hoopis Ithaka Mariat, kes pidanuks tegelikult väljalangeja Ženja kõrval seisma.

“Ehkki see saatejuhtide apsakas ei muutnud kuidagi lõpptulemust ja Ženja langes saatest välja reeglitele vastavalt, palub Kanal 2 kõigilt võistlejatelt ja televaatajatelt vabandust,” seisis telekanali pressiteates. “Saate reeglid ei näe tegelikult ette publikuhääletuse pingerea avalikustamist, aga kujunenud olukorras pidas Kanal 2 seda möödapääsmatult vajalikuks ja otsustas teha erandi.”

Sel pühapäeval jõuab Kanal 2 ekraanile “Tantsud tähtedega” eelviimane saade, milles selguvad tänavuse hooaja kaks finaalipaari.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles