Vene luule ühendab

, vene keele õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene luule konkurss toimus tänavu kolmandat aastat. Pildil hetk 2009. aasta luulevõistluselt.
Vene luule konkurss toimus tänavu kolmandat aastat. Pildil hetk 2009. aasta luulevõistluselt. Foto: Vene gümnaasium

Pärnu keskraamatukogu saalis toimunud deklamaatorite konkursil esitasid Pärnu koolide õpilased kuulsate vene poeetide Sergei Jessenini ja Ivan Bunini luuletusi ja laule.

Kõiki kohalolijaid ühendas huvi luule ja vene keele vastu. Konkursil olid esindatud Vene, Koidula ja Ülejõe gümnaasium, Hansagümnaasium, Sütevaka humanitaargümnaasium, Rääma ja Kuninga tänava põhikool, Raeküla kool ja vabakool ühtekokku 42 õpilasega.  

Konkursi hindajateks olid nii kuulajad kui esitajad. Hääletuse tulemusena osutusid vaatajate lemmikuteks ning pälvis auhinna viis osalejat: Egert Pull Hansagümnaasiumi 11. klassist, Karmen Kõrnas Kuninga tänava kooli 7. klassist, üheteistkümnendik Aleksandra Nesterko, kaheksandik Rei Meier ja kuuendik David-Filip Popov Vene gümnaasiumist. Kõik konkursist osavõtjad said kingituseks raamatu.

Niisugust luulekonkurssi korraldatakse Pärnu linnas kolmandat aastat ja see on kujunemas heaks traditsiooniks. Rõõmustab, et osalejate arv on suurenenud ja konkursist võtsid osa peaaegu kõik Pärnu linna koolid. Eriti tahaks tänada kõiki vene keele õpetajaid, kes oma õpilasi deklamaatorite konkursiks ette valmistasid, ja keskraamatukogu töötajaid, kelle külalislahkus võimaldas korraldada konkursi raamatukogus.

Konkursi päeval 12. novembril valitses saalis meeldiv ja sõbralik õhkkond. Eri vanuses õpilased 5.-12. klassini näitasid oskust tunnetada luulet, anda edasi luuletuse tundeid ja mõtteid. Päevast kujunes tõeline luulepidu, tekkis tahtmine üksteisega rohkem suhelda. Koostöövõimalused on meie linnas täitsa olemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles