Greip esitleb kontserdil esimest plaati

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vokaalansamblisse kuuluvad Fred Rõigas (vasakul), Karin Leetsar, Reimo Kiisk, Mari Holm ja Rauno Muttik.
Vokaalansamblisse kuuluvad Fred Rõigas (vasakul), Karin Leetsar, Reimo Kiisk, Mari Holm ja Rauno Muttik. Foto: Erakogu

Laupäeval esitleb vokaalansambel Greip Pärnu kontserdimaja suures saalis kontserdiga oma esimest CDd “Üks viis”.

“Plaadil on omaloomingut, veidi rahvalaule, mõni välismaa autorite kaver ja kaks Raimond Valgre laulu,” seletas ansambli juht Fred Rõigas. “Kõik on a cappella seaded. Oleme koos olnud ligi viis aastat, plaaditegemise mõte küpses juba ammu, aga nüüd on aega ja oskusi.”

Greip on välja kasvanud Pärnu Ülejõe gümnaasiumi vilistlastest, algul oli ansamblis seitse, nüüd viis liiget. Kuigi lauljad on Eestisse laiali läinud ja muusikaga on neist praegu seotud vaid Rõigas, kohtutakse proovideks iga nädal. Rõigase sõnutsi hoiavad Greipi koos kambavaim ja armastus muusika vastu. “Folk ja a cappella muusika on popp, teeme seda oma võtmes ja seni on see rahvale meeldinud,” ütles ta.

2010. aasta on folgiaasta, Greip on rahvalauludega üles astunud Pärnu rahvusvahelistel hansapäevadel, Mooste rahvalaulutöötluse festivalil ja Võru folgil. Pärnu rahvusvahelisel koorifestivalil saavutati 2. koht.

Külalistena astuvad nii plaadil kui kontserdil üles Uku Suviste, räppar B2H ja Maia Vahtramäe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles