Lahkus armastatud näitleja Linda Rummo

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linda Rummo.
Linda Rummo. Foto: arhiiv

Üleeile lahkus meie hulgast armastatud näitleja Linda Rummo. 1921. aastal Pärnumaal Vana-Vändra vallas talupidajate peres sündinud Linda Rummo töötas pärast Vändra gümnaasiumi lõpetamist võimlemisõpetajana ja aastail 1946–1949 Eesti Raadio diktorina, õppides samal ajal Eesti riiklikus teatriinstituudis. 1950–1965 töötas Rummo näitlejana draamateatris ja 1965–1975 noorsooteatris ning siirdus 1976. aastal Endlasse, kus töötas näitleja ja näitejuhina 1982. aastani.

Koos Linda Rummoga Pärnu teatri lavalaudadel mänginud näitleja Eha Kardi meenutuse kohaselt oli Rummo väga tore kolleeg, kes teatriintriigidest osa ei võtnud, tegi rahulikult ja keskendunult oma tööd.

“Ta oli väga sissepoole pööratud inimene,” meenutas Kard. “Aga oma rollidega tegi ta peentööd. Iga sõna ja lause tagant otsis ta varjatud mõtet.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles