Kolm Pärnumaa jooksu valiti esiviisikusse

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannametsa luitejooksu koertejooks.
Rannametsa luitejooksu koertejooks. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Portaali Marathon100 lugejad hindasid teist aastat Eestis korraldatud rahvajookse ja alla 1000 osalejaga jooksude arvestuses on Pärnumaa spordikorraldajad teinud eriti head tööd.

Jooksusõbrad valisid esimeseks ehk Eesti parimaks keskmise suurusega jooksuvõistluseks Vändra maratoni. Mõni aasta tagasi taassünni läbi elanud Vändra maraton on klassikaline Eesti jooksuvõistlus, kus võib joosta nii maratoni, poolmaratoni kui lühemaid distantse. Sel aastal lisandusid võistluskavva lastejooksud. 

Teisele kohale tuli sel aastal Saaremaa kolme päeva jooks.

Kolmandat kohta vääris jooksusõprade hinnangul Pärnu Kahe Silla klubi korraldatav Rannametsa Luitejooks. 

Tegemist on omanäolise jooksuvõistlusega, mis paikneb võistluskalendris aprillis, mis muidu suhteliselt võistlusvaene kuu on. 

Neljandaks platseerus MTÜ Treenituse korraldatav Tartu suvejooks ja viiendaks Pärnu võidupüha maraton.

Marathon100 alustas jooksjatelt võistluste kohta tagasiside kogumist mullu. Portaal on palunud jooksjatel hinnata võistlusi kohe pärast toimumist. 

Iga võistlust on hinnatud kümne punkti skaalal, kus „10“ on „väga hea“ ja „1“ märgib „väga s..ta“ võistlust. 

250-999 osalejaga võistlusi, mida Marathon100 veergudel hinnati, oli sel aastal kokku 17.  Võistlustele antud hinded jäid 8,2 punktist 9,81 punktini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles