Arvi Karotam: Kontsert väikeseski kohas muutub sündmuseks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvi Karotam.
Arvi Karotam. Foto: PP

Eesti on Euroopa riikide hulgas kindlal juhtpositsioonil poistekooride absoluutarvult, väidab MTÜ Eesti Meestelaulu Seltsi president, Pärnust pärit Arvi Karotam. Viljandis 5. novembril 1988 asutatud seltsis on ligi 3000 lauljat ja dirigenti, sealhulgas 57 poistekoori, kümme noorte meeskoori ja 33 meeskoori.

Seltsi tegevus lähtub meeste- ja poistelaulu edendamisest ja rahvuslikust ühtsustundest, näiteks on seltsi algatus rahvuslipu heiskamise tseremoonia iseseisvuspäeval Pika Hermanni torni, emadepäeva kontserdid Estonias, laulupeotule teekonna korraldamine, kaitseväega Tartu rahu aastapäeva tähistamine ühise piduliku kontserdiga.

Selts valmistub korraldajana ületuleval aastal Tartus toimuvateks Põhja- ja Baltimaade meestelaulu päevadeks, millel osalevad üheksa riigi koorid.

Eesti meestelaulu seltsi president Arvi Karotam, millisena paistavad Pärnu linn ja maakond meestelaulu seltsi presidendi pilgu läbi?

Pärnus on meestelaul, poistelaul ja noormeeste laul muutunud populaarseks ja ületuleval aastal toimub siin noorte meeskooride võistulaulmine. Pärnu Kunstide maja ja Kuninga tänava põhikooli poistekoor ja teisedki poistekoorid on Lüdigi meeskoori kasvulava. Poistekooris algava lauluharjumuse ja traditsiooni vaheetapp on noorte meeskoor, sest minek otse ühest teise oleks väga äkiline.

Aga Pärnu linn ja maakond paistavad silma ka solistidega, kelle varju jääb eelkõige Toomas Volli ja Anne Kruuse tegevus, mis viib poisid võistulaulmistel esikolmikusse.

Seltsi algatusel oleme loonud kümme maakondlikku poistekoori, et maakohtade lauluhuvilised poisid saaksid proovi, käima on pandud bussiringid. Kahjuks ei ole sellist poistekoori veel Pärnumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles