Vändra gümnaasium sõlmis suhteid ettevõtjatega

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vändra gümnaasium kutsus lõppenud nädalal ümarlauale piirkonna ettevõtjad, et arutada koostööviise kooli ja ettevõtjate vahel. Kool pakkus ühtlasi ettevõtjatele võimalust rääkida klassides õpilastele oma ettevõttest, tööst ja tegemistest.

Vändra gümnaasiumi direktor Peeter Putk lausus, et päev läks korda ja need eesmärgid, mis kool oli endale püstitanud, said täidetud. Kui kutseid saadeti välja suuremal hulgal, siis kolmandik ettevõtjaid tuli kohale.

Arutati ootusi üksteise suhtes ja seda, millist tuge kumbki pool saab teisele pakkuda ja kuidas tõhustada kahepoolset infovahetust. Ümarlaual osalesid peale ettevõtjate ja kooli juhtkonna õpetajad, kes Vändra gümnaasiumis alates esimesest klassist kuni gümnaasiumini Junior Achievementi programmi järgi majandusõpet annavad, ning õpilaste esindajad. Putk lisas, et samuti on koolis karjääriõpetus, mis on vajalik elukutse valikuks.

“Oli juttu ka sellest, et noortel, kes pole töötanud, ja töötavatel inimestelgi, kes ei ole ettevõtet juhtinud, pole ettekujutust, millega ettevõtja peab kokku puutuma. Ei ole nii, et teed ettevõtte ja oled kohe rikas, vaid kõigepealt tuleb teha tööd ja pingutada, ettevõte üles töötada, arvestada eri nõuete ja riskidega, millest noor väga ei tea,” tähendas koolijuht.

“Lõppsõnum on ikkagi see, et selleks, et kunagi jõuda heale järjele, millest kõik unistavad, tuleb õppida. Mida keerulisemat ja huvitavamat tööd teha tahad, seda paremini pead olema ette valmistatud,” rääkis Putk.

Ümarlauast koorus mõte, et õpilasesindus võiks korraldada kevade poole tööbörsi, kus ettevõtjad saavad pakkuda õpilastele suviseid töökohti.

Veel käidi välja tööga lähemalt tutvumiseks töövarju kasutamine. Ei pea ootama kord aastas töövarjupäeva, vaid töövarjuks võib minna aasta läbi. Samuti pandi ette korraldada õpilaste-õpetajate külaskäike ettevõtetesse, et nad saaksid ettekujutuse Vändra kandi firmadest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles