Millal kaskokindlustus kahjusid ei hüvita?

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi kaskokindlustus on mõeldud selleks, et hüvitada auto kahjud, mida kohustuslik liikluskindlustus ei kata, tasub arvestada, et kõiki kahjusid ei korva isegi kaskokindlustus.

Seetõttu on kaskokindlustuse lepingu sõlmimisel väga oluline kindlustustingimustes läbi lugeda välistused ehk need kahjud või kulud, mida kindlustusselts ei hüvita.

Näiteks ei hüvitata kahjusid, kui autojuht ületas õnnetusse sattudes oluliselt kiirust või sõitis suverehvidega ajal, kui talverehvid on kohustuslikud, kirjutas finantsinspektsiooni tarbijahariduse spetsialist Heli Lehtsaar tarbijaveebis minuraha.ee.

Samuti ei maksta üldjuhul kindlustushüvitist, kui inimene on autovõtmed unustanud kohvikus jopetaskusse ja seetõttu on vargad saanud auto minema viia. Ka siis, kui omanik unustas autouksed lukustada ja signalisatsiooni peale panna ning sõiduk varastati, üldjuhul hüvitist ei saa.

Varguse ja röövimise vastu kindlustatud autole peab olema paigaldatud signalisatsioon ja immobilaiser.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles