Kodanikupäeva eel aukodanikest

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Teatavasti on Kodanikupäev 26. novembril ning kuna tähtpäevi on kalendris kuhjaga, siis on see päev kindlasti paljude jaoks täitsa tavaline päev ehk päev nagu päev ikka, aga kui ikkagi natuke mõelda selle tähtpäeva otstarbele, siis võiks rääkida aukodanikest, kes on väärt Kodanikupäeva eel ja tol päeval aukodaniku tiitlit kandma või sellele tiitlile kandideerima.

Ma küll ei tea, kas teenindustöötajate päev on olemas, aga Kodanikupäeva paiku võiks rääkida ka teenindustöötajatest, kes võiks teenindajana olla ka aukodaniku tiitli vääriline.

Tooksin siinkohal mõned näited oma silmanurgast vaadatuna.

Toris on kohe kindlasti kaks teenindust, kus ikka tõeliselt lahkelt ja hästi teenindatakse.

Tori Sotsiaalmajas teenindatakse väga lahkelt ning mõistagi on tubliduse etalon Sotsiaalmaja juhataja Ave Aaslaid, kelle nägu kunagi tõsine ega pahane pole ning ta oskab rahvaga väga hästi suhelda.

Ave Aaslaid on eelnevalt pidanud ka õpetajaametit ning ennem Tori Sotsiaalmaja juhataja ametikohta oli ta Sindi Gümnaasiumis õpetaja ning tänu sellele on mul ja Ave Aaslaidil ka Sindist ühiseid tuttavaid, keda me mõlemad tunneme. Kui paar nime mainida, siis Eda ja Kalev Sillaotsa pojad ning Jaagussaare Maarja tütar Dajana Raab.

Kui sammud seada Tori apteeki, siis on alati lahkelt tervitamas seal proviisor Silva Mürel. Ka Silva Mürel on selline tubli ja lahke teenindaja, kes kunagi paha tuju välja ei näita ning niiöelda "näo järgi" rahvast ei teeninda. Ka paljud torilased, kes on mulle vallalehe Kaldad tarvis intervjuud andnud, on lahkete teenindajatena just Ave Aaslaidi ja Silva Müreli ära nimetanud.

Ka Tori apteegi vastasseinas asuvas Vändra Tarbijate Ühistule kuuluvas A ja O kaupluses teenindatakse väga lahkesti ning eriti lahkena on mulle silma jäänud juhataja Sheila, kes käib Sindist Torisse tööle ning Sheila õde on Sindis lahke juuksur, kes mulle tegi ennem Jaanipäeva kena soengu pähe.

Ka paljud bussijuhid on lahked ja vääriksid aukodaniku tiitlit ning siinkohal mõned nimed nii aastate tagant kui praegusest ajast: Rein Tamme, Valter Nigol, Villu Lüüsalu, Lembit Pais, Aivar Assafrei, Karl Kajamäe ning veel mitmed teised...

Kuigi Kodanikupäev pole mingi eriline pidupäev, võiks siiski meeles pidada neid inimesi, kes on oma aukodaniku tiitli igati ära teeninud oma lahke ja südamliku teeninduskultuuriga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles