Toomas Kivimägi sisustas Audru kooli õpilaste päeva

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erik Peinar

Audru kooli 9. klassi õpilaste üleeilne ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse tund möödus riigikogus, suure osa päevast oli neile korraldanud aga Pärnu endine linnapea, nüüdne parlamendi liige Tooma Kivimägi.

Ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse tundi andis giid. Keskenduti riigikogu tööle ja Eesti parlamentaarse demokraatia toimimisele. Õpilased said kuulda ka hoone ajaloo, istungisaali arhitektuuri ja sümboolika kohta. Arutleti riigikogu liikmete paiknemise üle saalis. Vaatluse all olid riigikogu funktsioonid, mille kohta Audru kooli direktori Peep Eenraidi ütlust mööda jätkus küsimusi ka tagasiteele.

Kogu järgneva päeva oli korraldanud Toomas Kivimägi, riigikogu liige ja majanduskomisjoni esimees. Ta tutvustas oma tööd, arutles õpilastega riigikogu töö plusside-miinuste ja värske seadusemuudatuse üle, mis annab kohalikel valimistel hääleõiguse 16. Eluaastast. Jutuks tuli Rail Balticu ehitus ja Via Baltica. Õpilased käisid Pika Hermanni torniski.

Riigikogust suundusid Audru kooli õpilased Stenbocki majja, kus töötavad peaminister Taavi Rõivas ja riigikantselei ning toimuvad valitsuse istungid. Esimese istungi Stenbocki majas pidas valitsus 8. augustil 2000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles