Kahe lasteaia lapsed veetsid tujuküllase päeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Mai lasteaia mudilased käisid külas Raeküla lastel.
Pärnu Mai lasteaia mudilased käisid külas Raeküla lastel. Foto: Mai lasteaed

Tore on, kui sind sõbrad ees ootavad! Lörtsisel ja vesisel novembrikuu hommikul asutasid Mai lasteaia nägemishäiretega rühma lapsed ja õpetajad ennast külla Raeküla lasteaia tasandusrühmale.
 

Meid võttis vastu õdus vana lasteaed koos meeldiva juhtkonna, laste ja õpetajatega. Välisriided seljast võetud ning vahetusjalatsid jalga pandud, sisenesime rühmaruumi, kus ootasid ees vahvad Siisikese rühma lapsed.

Veidike tutvumist ja uudistamist rühmas ning oligi aeg minna saali. Seal toimus tore ühismängude hommik. Kaks Raeküla lasteaia õpetajat pakkusid nii Mai kui Raeküla mudilastele toreda buketi tegevusi: tutvumise ja nimede meelespidamise mängu palliga ning kutsusid osalema põnevates liikumismängudes „Hundid ja lambad” ja „Linnukesed leiavad pesa”.

Omalt poolt õpetasime Raeküla uutele sõpradele selgeks laulumängu „Kõik koos me laulame” ja kooliminejad poisid lugesid Ira Lemberi luuletuse „Saame tuttavaks”.

Mängud saalis mängitud, läksime tagasi rühma, kus kuulsime veidikese aja pärast ukse tagant kellukese helinat. Kes need küll võivad olla? Sadas ju öösel esimest lund … Kas tõesti on juba saabunud jõuluvana koos päkapikkudega? Ei, sinna on veel kuujagu aega.

Rühma sisenesid laulu saatel hoopis kadrisandid. Nad rääkisid lastele kadripäeva kommetest, mängisid lõngakera kerimise mänge, küsisid kadrititele hambaraha ning soovisid pererahvale õnne ja tervist. Siis puudutasid väikesed kadrid iga last ja õpetajat kaseoksast „võluvitsakesega”, et ikka kõigile jaguks tervist järgnevaks pikaks aastaks.

Üks tüdruk kurtis, et õde on kodus haige. Kadriema kinkis lisaks veel teise vitsapuudutuse, et õeke ikka hästi ruttu terveks saaks. Kontsade klõbistades anti märku, et pererahva kotisuu avaneks ja puistataks santidele tänutäheks komme.

Kadrid lehvitades teele saadetud, oli aeg pidulauda istuda. Külaskäigule eelneval päeval olid Mai lasteaia usinad väikesed pagarid küpsetanud kaneelirulle, mis nüüd kõigile hea maitsesid. Ühiselt meisterdati veel kadrimaske ning mängiti kaaslastega lauamänge.

Raeküla lastele jäid kohtumist meenutama külaliste toodud isevalmistatud jõululilled. Mai mudilased said tujuküllasest kokkusaamisest mälestuseks kaasa lõngast kadrinukud.

Aeg möödus märkamatult. Kiire sissekanne Siisikese rühma vastavatud külalisteraamatusse ning oligi aeg bussi peale sättida. Ootame teid, siisikesed, veebruaris sõbrapäeval vastukülaskäigule Mai lasteaeda!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles