Pühapäeval kõlab raekojas Bachi muusika

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johann Sebastian Bach.
Johann Sebastian Bach. Foto: Internet

Esimesel advendil kõlab Pärnu raekojas Johann Sebastian Bachi ebamaine ja üllatusterohke looming.

Audiovisuaalsel kontserdil “Inglid raekojas” esinevad Leonora Palu (flööt), Kristo Käo (kitarrid) ja Indrek Palu (viiul, elektriviiul, live-elektroonika). Kuulda saab nii sooloteoseid kui kammeransambleid, mitut teost on muusikud töödelnud ja arendanud, kasutades elektripille ja live-elektroonikaseadmeid ning improvisatsiooni.

Kontserdi on visuaalselt kujundanud videokunstnik Hille Karm ja fotokunstnik Ly Lestberg. Karmi videoklipid põimuvad Lestbergi Roomas pildistatud ingliteemaliste fotodega. Tekib dünaamiline tervik, milles video on muusikutele otsekui ansamblipartner.

Pärnu ooperi kontserdisarja “Abonement 007” eesmärk on pakkuda muusikagurmaanile põnevat kuulamiselamust, kanda ette Pärnu heliloojate loomingut ja anda kohalikele interpreetidele võimalus teostada kunstiliselt eredaid kontserdikavu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles