Galerii: Pärnu raamatukogus lustisid lapsed, vanemad ja koeradki

Kairi Janson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu keskraamatukogu tähistas sünnipäevakuud perepäevaga, kus tegevusi jagus igas vanuses külastajatele, õnnitlema olid tulnud teraapiakoeradki.

Üks päeva olulisim sündmus oli väikeste lugemishuviliste tunnustamine, "Tubli lugeja 2015" autasud andis üle linnapea Romek Kosenkranius. Sel aastal olid tublide lugejate nimekirjas peamiselt poisid. "Äkki on olnud selliseid raamatuid, mis poisse rohkem kõnetavad," arutles keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist Signe Peeker. Ühe näitena tõi Peeker mullu ilmunud lasteraamatu "Oskar ja asjad", mille autor on Andrus Kivirähk.

Just sedasama raamatut luges kõigile perepäevalistele ette Endla teatri näitleja Sander Rebane, kes kord Oskari, kord aga teiste raamatu tegelaste nagu triikraua või riidekapi häälel kõneledes pani rõkkama nii lapsed kui nende emad-isadki.

Teiste seas kuulasid Rebast huviga ühes omanikega perepäevale tulnud Pärnumaa neli teraapiakoera. Kuldsed retriiverid Chuck, Chilli ja Lex "töötavadki" raamatukogus lugemiskoertena, kellele lapsed ette loevad. Tõsi küll, Lex pigem poole kohaga.

Osa perepäevast oli pühendatud Paul Kerese juubeliaastale: treener Eiki Lehemets andis malesimultaani, kus tema vastu maletas viisteist osalejat.

"Oleme mõelnud nii, et tegevust jaguks igale vanusele," märkis keskraamatukogu turundusjuht Krista Visas. Peale kõige muu sai perepäeval töötubades meisterdada, lasta näomaalijal end kaunistada ning minna raamatuga pimekohtingule: laenutada nii-öelda pimepakk, mille sees olevaid raamatuid enne paki avamist ei näe.

Kogu päeva vältel võis valida parimat lasteraamatu autorit ja kunstnikku ning osta soodsalt raamatuid. Kel keha hele, sai kõhtu täita kohvikus, mille küpsetised olid raamatukoguhoidjate tehtud.

Keskraamatukogul oli tänavu 107. sünnipäev, perepäeva korraldati sel puhul kolmandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles