Endla Murd julgeb olla iseenda moodi

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Head lapsed kasvavad vitsata, aga neile ei tohi järele anda,” usub vokaalpedagoog Endla Murd lauluklassis õpetusi jagades. Järgmisel hetkel võib teda näha kunstnikuna käsitööliste majas laua taga, tangid peos, järjekordse kaelakee või sõrmuse tükikesi väänamas.
“Head lapsed kasvavad vitsata, aga neile ei tohi järele anda,” usub vokaalpedagoog Endla Murd lauluklassis õpetusi jagades. Järgmisel hetkel võib teda näha kunstnikuna käsitööliste majas laua taga, tangid peos, järjekordse kaelakee või sõrmuse tükikesi väänamas. Foto: Ants Liigus

Pärnu Kunstide maja lauluõpetaja, aasta õpetaja tiitliga pärjatud Endla Murd usub väikelinna inimeste ehedusse ja siirusesse ning julgustab neid endaks jääma.

Pole vaja kellelegi midagi tõestada. “Kui keegi hakkab liiast koore alla pugema, siis lähed koju ära,” mõtiskleb naine, kelle kohta sobivad omadussõnad “külluslik”, “rohke”, “ülevoolav”, “loominguline”, “ülinaiselik” ja “särav”.

Endla Murdi võib näha lauluvõistlustel oma õpilastele kogu hingest kaasa elamas, aga mõne aja pärast juba käsitööliste laadal laua taga, tangid peos, järjekordse kaelakee või sõrmuse tükikesi väänamas.

Endla on kunstnikutüüp, kelle mõte pidevalt disainib kõike, mida silm näeb, ja rollidesse ümberkehastumine meeldib talle.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles