Juhtkiri: Pärnu muutuv suvekaubandus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Praegu, kui külmapügalad nina näpistavad, on rehe all kõige parem vankriparandamise aeg. Sellest on aru saadud Pärnu linnavalitsuseski, kus kauplejate arvamust ära kuulates ja loodetavasti kaasateski plaanitakse muuta suvekaubanduse korraldust.

Alles see oli, kui kurdeti, et Rüütli tänav sureb suvel kauplemise mõttes täiesti välja, rahvas käib mujal ja müüjatel äri enam ei lähe. Läinud suvel aga tekkis probleem, et kaubapakkujaid leidus isegi nii palju, et nad hakkasid üksteist segama.

Pärnu Postimees mõistab Rüütli tänava kaupluste püsirentnikke-omanikke, kes aasta ringi üritavad Pärnus ellu jääda, ise teenida ja veel mõnele inimesele tööd pakkuda. Nende harja ajab punaseks, kui suvise hõlptulu ihkaja linnalt tänavameetrid ostab ja seal oma lahvka nii laialt lahti lööb, et kaupluse vaateaken enam välja ei paista ega klient ukseauku leia. Suviste tänavakaubitsejatega on hädas nii poepidajad kui toitlustajad.

Suvekaubanduse korraldamisel tuleb jälgida, et kauplejad üksteise ärivõimalusi ei takistaks. Nappidelt suvituskuudelt tahavad teenida kõik.

Näiteks peaks kaaluma Rüütli tänava välikaubanduses selge eelistuse andmist Eesti käsitööle, kirjandusele, aiasaadustele. Türgi-Poola-Leedu kotikaup jäägu mujale.

Rohkem võiksid müügipaikadena kasutust leida Jaksobsoni ja Lastepark, Rüütli plats, miks mitte ka Koidula ja Vanapark. Ruumi kesklinnas jätkub.

Välikohvikute puhul tuleks eelistada eri lahendusi, anda omanikele võimalus mitmesuguseid oma välja mõeldud või mujal nähtud šnitte kasutada. Mitmekesisus rikastab ja ilmestab suvist linnapilti.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles