Uue kunsti muuseum sai elektri tagasi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast Esplanaadi 10 eilset elektrita jäämist kolisid hoonest välja tööinspektsiooni töötajad.
Pärast Esplanaadi 10 eilset elektrita jäämist kolisid hoonest välja tööinspektsiooni töötajad. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna hommikul lülitas Eesti Energia tagasi Pärnu uue kunsti muuseumist eile majaomaniku võlgnevuse tõttu ära võetud voolu.

Uue kunsti muuseumi nõukogu liige Mark Soosaar ütles, et maja sai elektri tagasi tänu Eesti Energia juhatuse esimehele Sandor Liivele, kes lasi oma alluvatel ootamatult kerkinud probleemi kiiresti lahendada.

Pärnu abilinnapea Romek Kosenkranius ütles, et Pärnu linnavalitsus sõlmib Eesti Energiaga lepingu kunstisaali ehk maja selle osa kohta, millel linnal on kasutusvalduse leping.

Uue kunsti muuseumi juhi jutu järgi otsitakse praegu puhureid, et maja uuesti soojaks kütta. „Hommikul oli siin -3 kraadi,“ märkis Soosaar.

Kui maja on üles soojendatud, saab Soosaare sõnade järgi lülitada sisse vee ja keskkütte.

Täna öösel pidid elektrita jäänud majas valvet muusemi töötajad. Soosaare sõnade kohaselt hangiti ka generaator, millega sai alla lasta kunstikaupluse turvakardina. Ruumide soojendamiseks generaatori võimsusest aga ei piisanud.

Soosaare sõnutsi näitas Eesti Energia eilne tegevus, et seadused, mis lubavad elektri välja lülitada,  on puudulikud ja need tuleks üle vaadata.

„Mis saab, kui omanik oma rentnikke elektri väljalülitamisest ei teavita? Kuidas on võimalik, et energiafirma võtab ilma hoiatamata elektri ära riigiasutustelt? Eile jäi elektrita ka tööinspektsioon. Samamoodi võib voolu välja lülitada eluliselt tähtsatest kohtadest. Kas Eesti Energia võib samamoodi hoiatamata voolu välja lülitada rendipinnal tegutseval haiglal või lasteaial? Siin Esplanaadi tänava majas tegutses näiteks veel mõni aasta tagasi sideamet,“ rääkis Soosaar, lubades vastavat seadusandlust uurida ja vajadusel riigikogus seadustesse parandusettepanekud teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles