Elion suleb homme taksofoniäri

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksofonid Tallinnas Vabaduse platsil.
Taksofonid Tallinnas Vabaduse platsil. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Täna on viimane päev, kui Eestis saab taksofone ja taksofonikaarte kasutada, sest homme hommikul suleb Elion taksofoniäri.
 

Elioni eraklientide segmendijuhi Silver Soomre sõnul on taksofoniteenus oma aja ära elanud ning seda näitab kõige selgemalt tarbijate käitumine.

"Vaadates taksofonide kasutatavust, võib julgelt öelda, et selle teenuse vastu puudub üldine huvi ja vajadus,” selgitas Soomre. “Keskmine taksofonide kasutusmaht on langenud ühele minutile taksoni kohta päevas. See on asjade loomulik käik, sest asemele on tulnud mobiiltelefon."

Võttes arvesse taksofonidega seonduvaid kõrgeid püsikulusid, on taksofoniteenuse võimaldamine olnud Soomre sõnul Elioni jaoks pikka aega ebamõistlikult kulukas.

Homsest, 1. detsembrist kuni 1. detsembrini 2011 tagastab Elion taksofonikaardi omanikele rahasumma, mis on kaardil kasutamata jäänud.

Raha tagastatakse taksofonikaartidelt, mille algselt märgitud kehtivusaeg ei ole möödunud või on möödunud 2009.-2010. aasta jooksul. Kasutamata rahasumma tagasisaamiseks võivad taksofonikaardi omanikud minna lähimasse Elioni esindusse ja see tagastatakse kohapeal sularahas.

Kiipkaardiga taksofonide paigaldamine lõppes 1997. aastal ja siis oli neid üle Eesti 3000. Tänavu sügiseks oli taksofonide arv langenud enam kui seitse korda ja ühte taksofoni kasutatakse keskmiselt 48 sekundit päevas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles