Mai lasteaias anti vanadele asjadele uus elu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai lasteaias oli kadrilaat.
Mai lasteaias oli kadrilaat. Foto: Erakogu

Paljud Pärnu Mai lasteaia lapsed ja nende emad-isad said suure rõõmu osaliseks, kui juba teist korda toimus lasteaias vahva kadrilaat.

Novembris kadripäeval toimub laat sellepärast, et muuta pime ja meretuultest ulguv sügisõhtu veidi rõõmsamaks.

Alguse sai laat toredast mõttest – anda vanale asjale uus elu. Lapsevanemaid teavitati laada toimumisest kuu aega varem niisuguse kuulutusega: “Kui kodus ei mahu kapiuksed enam kinni ja mänguasjakast ajab üle ääre, siis too need asjad meile.”

Kodu ja lasteaia vahelises koostöös said mõlemad osapooled meelerahu. Lapsed loovutasid hea meelega oma lelud laada jaoks ja vanemad olid rahul, et said üllal eesmärgil lastele väikeseks jäänud riided ära anda.

Samal ajal said kõik laadamelust osavõtjad uusi ja huvitavaid asju sümboolse summa eest soetada. Nii sündiski: ühe lapse vanast sai teise lapse uus lemmik. Rõõmustasid ka õpetajad, sest masust hoolimata said nemadki rühmadesse uusi ja kasulikke mänguasju ning natukene päkapiku kommiraha.

Juba algusest peale oli lastevanematega kokkulepe, et riided ja mänguasjad, mis ei leia uut omanikku, annetatakse Ringluspoele. See on Pärnu lasteaia Mai väike panus jõuluaja heategevusse.

Nagu on traditsiooniks saanud, toimuvad laadad meie lasteaias üle aasta: ühel aastal jõulu-, teisel kadrilaat. Järgmisel aastal kohtume jõululaadal!
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles