Uku Suviste suhtub oma seksika tiitlisse huumoriga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Laupäeva öösel esineb Pärnu ööklubi Bravo naistepeol tänavu ajakirjalt Kroonika Eesti seksikaima mehe tiitli pälvinud laulja Uku Suviste, kes lubab pärnakaile lahedat õhtut.

Kroonika seksika tiitlisse suhtub Suviste huumoriga.

“Seda tiitlit ju keegi mõõtma ei hakka, see on pigem selline meediamäng,” märkis Suviste intervjuus Pärnu Postimehele. “Aga kasuks võib see tiitel tulla küll. Halvasti kohe kindlasti sellesse ei suhtu.”

Ootab põnevat jõulutuuri

Detsembris näeb Suvistet Eestis kontserttuuril “Jõulud südames”, millel löövad kaasa Birgit Õigemeel, Birgit Varjun, viiuldajate ansambel Violina ja pianist Mihkel Mattisen.

“Meil on huvitav seltskond tuurile kogunenud,” nentis Suviste. “Väga põnev on laulda kahe Birgitiga, kel mõlemal väga huvitav tämber. Jõululaulud saavad uue kõla. Meil on ka Violina kaasas, nad annavad kontserdile värvi. Kenad ja toredad tüdrukud. Lugude valik on huvitav, ei ole äraleierdatud jõululaulud.”

Õigemeelega seob Suvistet ligi kaheaastane koostöö, mis sai alguse 2008. aastal pärast seda, kui Suviste avaldas ühes intervjuus soovi Birgitiga koostööd teha.

“Esimene projekt oli Birgit Õigemeelega kaks aastat tagasi jõuluplaat “Ilus aeg” ja sealt tekkis meil hea klapp,” meenutas Suviste. “Birgitiga on hea ja mugav koos töötada, ta on tore inimene.”

Enam ei söanda Suviste koostöösoove avalikult välja hõisata. “On heliloojaid, kellega tahaks teha koostööd,” salatses laulja.

Uuel aastal plaanib Suviste ühte suuremat kontserti, aga selle kuupäev on veel lahtine. Mees nentis, et võib-olla saab siduda kontserdi naistepäevaga.

Jõulutuuriks valmistumise ja kontsertide kõrvalt Suvistel palju vaba aega ei jää.

“Käisin eile (kolmapäeval, toim) üle pika aja kontserdil, Take 6 vaatamas,” rääkis Suviste. “Trennis katsun ikka käia, squash’is või jooksmas. Muuks aega polegi.”

Konkurssidel tasub osaleda

Meediast on läbi jooksnud vihje, nagu teeks Uku Suviste plaati. See plaan on laulja teatel lükatud aga tulevikku.

“Plaati ma praegu küll ei tee, aga teen materjali, millest võib kujuneda välja plaat,” märkis Suviste. “See muusika on segatud popp, milles on souli ja roki elemente ning r’n’b’d. Tahaks loota, et see muusika meeldib paljudele ja ka muusikakriitikud leiavad sealt, mida kuulata.”

Suviste on osalenud kõikvõimalikel konkurssidel. Ta pälvis kolmanda koha nii telesaates “Kaks takti ette” kui Jurmala rahvusvahelisel konkursil. Samuti on ta saanud kolm korda auhinnakoha Uno Naissoo nimelisel noorte loominguvõistlusel.

“Konkurssidel käimine aitab karjäärile kindlasti kaasa,” arvas Suviste. “Iga võistlus on lauljale kasulik, sest see paneb sind olukorda, kus pead enda eest võitlema ja oma muusikaga leidma oma kuulaja. Kõrgem koht annab suurema meediakajastuse ja see teeb sind tuntumaks.”

Suviste võlus tuhandeid telerivaatajaid mõne nädala eest Kanal 2 saates “Tantsud tähtedega”, kus ta tegi etteaste tantsuõpetaja ja sama saate juhi Kaisa Ojaga.

“Eks tantsimises sõltu palju endast, kuhu sa jõuda tahad. Mingi taseme võib igaüks saavutada,” arvas Suviste. “Tegime Kaisa Ojaga ikka viis või kuus proovi. Keeruline oli ainult see, et Kaisa on pidevalt Tartus ja mina Tallinnas, nii tuli linnade vahet sõita.”

Selle, kas ta oleks nõus tuleval aastal tantsusaates osalema, jättis Suviste lahtiseks. “Mulle meeldiks väga seda teha, aga see sõltub suuresti, kuidas siis asjad on,” ütles ta. “See võtab meeletu aja ja see saade sobib ehk paremini artistidele, kes on olnud muusikamaastikult eemal.”

Homme õhtul lubab Suviste pärnakaile Bravos lahedat etteastet hea show’ga.

“Tuleb selline väike kontsert minu lemmiklugudest,” lubas laulja. “On eesti- ja ingliskeelseid lugusid. Usun, et tuleb lahe õhtu.”

Suvistele assisteerivad Bravos go-go-tantsupoisid ja DJ Vaido Pannel.


Uku Suviste

* Sündinud 6. juunil 1982 Tallinnas. Onu Väino Puura ja onunaine Sirje Puura on ooperilauljad. Ema Heli Suviste on lõpetanud Tallinna riikliku konservatooriumi klassikalise laulu erialal.

* Õppis Tallinna 21. keskkoolis esmalt muusikaklassis ja hiljem reaal-keelteklassis. Samuti on ta õppinud Tallinna muusikakoolis klaveri eriala. 2005. aastal lõpetas Tallinna IT kolledži arvutiadministraatori erialal. Samal ajal õppis Otsa koolis pop-jazz-laulu.

* 2006. ja 2007. aastal õppis USAs Berklee muusikakolledžis muusikaproduktsiooni.

* On laulnud Tallinna poistekooris ja mitmes muusikalis.

* Saavutas telesaates “Kaks takti ette” ja Jurmala rahvusvahelisel lauljate konkursil kolmanda koha.

* Uno Naissoo nimelisel noorte loomingu konkursil on pälvinud kolm auhinnakohta, 2008. aastal sai oma looga “Refreshing” võistlusel esikoha.

* 2008. aastal ilmus koos Birgit Õigemeelega jõulualbum “Ilus aeg”.

Andmed: ukusuviste.com

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles