Pärnumaa talimängud kestavad kevadeni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talimängude suusavõistlustel kaitses mullu oma valla au üle 200 sportlase.
Talimängude suusavõistlustel kaitses mullu oma valla au üle 200 sportlase. Foto: Tõnis Kukk

Kodukandi spordirahva hulgas suure populaarsuse võitnud Pärnumaa talimängud algavad juba sel nädalavahetusel mälumänguturniiri ja koroonavõistlustega.

“Juba 31. korda toimuvatel talimängudel on seekord kavas 13 ala,” rääkis Pärnumaa spordiliidu tegevjuht Kaiu Kustasson. “Meie mängude eesmärk on eelkõige luua inimestele võimalusi omavahel võisteldes tervist tugevdada ning vaba aega sportlikult sisustada. Kindlasti on tähtis seegi, et igaüks saab oma valla, kooli või klubi spordiau kaitsta.”

Mullu käis tihe rebimine lõpuni

Eelmiste talimängudega võrreldes ei ole seekord võistluskavas palju muutusi. Taas võetakse omavahel mõõtu juba traditsiooniks saanud 13 alal. Senise perevõistluse asemel tuleb veebruaris lumelinna ehitamise konkurss Vallikääru aasal ja juhtkonna mitmevõistlust asendab põhjanaabritelt eeskujuks saadud talvine seiklusraja läbimine GPSi abil.

Eelmistel talimängudel võttis suurte omavalitsuste arvestuses omavahel mõõtu 14 võistkonda. Ülipõnevas konkurentsis teenis esikoha Saarde vald, teiseks tuli Sauga ja kolmandaks Paikuse vald. Väärib märkimist, et esikolmikule järgnenud Häädemeeste, Halinga, Tori ja Sindi säilitasid lootuse pjedestaalile pääsuks kuni viimase alani.

Väiksemate omavalitsuste ja spordiklubide arvestuses edestas 322,8 punktiga talimängud võitnud SK Vaablane teiseks tulnud Are tiimi vaid 0,8 punktiga. Kolmanda auhinna sai suuresti tänu edule bowling’us ja jääkeeglis Raudmehe spordiklubi rahvas.

Favoriidid lähevad esikohti kaitsma

Talimängude esimesel alal, juba homme toimuvas mälumängus läheb mullust esikohta kaitsma Paikuse valla nelik. Pühapäevasel koroonaturniiril loodavad Saarde valda esindavad kaks meest, üks naine, poiss ja tüdruk eelmiste mängude edu korrata.

Korvpalliturniiril hindavad asjatundjad suuremaks Vändra, Saarde ja Paikuse meeskondade võidušansse.

Kui kabes on suurfavoriidid sintlased, siis males pakutakse parimaid võiduvõimalusi Sauga valla mõttesportlastele. Aasta-aastalt üha enam populaarsust kogunud bowling’us osales eelmistel mängudel 16 tiimi ja võidurõõmu nautis Paikuse kvartett.

Sisesõudmise võistlusel, kus paljud oma ala Eesti tipud kaasa löövad, noppisid enim kohapunkte Sauga, Saarde ja Sindi esindused ning lauatennises olid mullu paremad Paikuse, Halinga ja Sindi mängijad.

Kahel alal, suusatamises ja sangpommitõstmises ei ole võistkonna suurus piiratud. Võib arvata, et eelolevatel mängudel teevad Tahkuranna valda esindavad Jõulu klubi trennilapsed ja eakamad sportlased taas auhinnalaual puhta töö.

Sangpommitõstmise kahevõistluses on oodata põnevat rebimist esikoha pärast eelkõige Saarde, Audru ja Häädemeeste vägilaste vahel.

Pärnumaa 31. talimängude üldvõitja selgub 11 spordialal kogutud punktide liitmisel, võrdse tulemuse korral saab määravaks murdmaasuusatamise koht.


Ajakava

Pärnumaa 31. talimängude ajakava.
4.12.10 mälumäng Sauga Toidutares
5.12.10 koroona Sauga spordikeskuses
8.-9.01.11 korvpall Kalurihallis, Pärnu-Jaagupis, Paikusel
30.01.11 kabe Pärnu spordihallis
30.01.11 bowling Perona klubis
30.01.11 ergomeetrisõudmine Kalevi baasis
13.02.11 male Pärnu spordihallis
13.02.11 lauatennis Paikusel
20.02.11 lumelinna ehitamine Vallikäärus
4.-5.03.11 suusatamine Jõulumäel
5.03.11 jääkeegel Jõulumäel
5.03.11 sangpommi kahevõistlus Jõulumäel

Andmed: Pärnumaa spordiliit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles