Täiskasvanute gümnaasium avardas kogetavat maailma

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu täiskasvanute gümnaasiumis korraldati rahvusvahelise puuetega inimeste päeva raames nii meeli kui käsitööoskusi arendavad töötoad.
Pärnu täiskasvanute gümnaasiumis korraldati rahvusvahelise puuetega inimeste päeva raames nii meeli kui käsitööoskusi arendavad töötoad. Foto: Mait Kask

Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi õpilased ja töötajad osalesid rahvusvahelise puuetega inimeste päeva “Mida sina tead?” raames töötubades, mis käsitlesid inimmeeli, käsitööd ja viipekeelt.

“Ürituse peamine eesmärk oli tõsta inimeste teadlikkust inimmeelte valdkonnas, pidades silmas nii lapsi kui täiskasvanuid,” selgitas teabepäeva korraldanud täiskasvanute gümnaasiumi projektijuht Mait Kask.

Töötuba “Meeled” vedasid Pärnu Mai lasteaia õpetajad. Töötoas sai ülevaate sellest, kuidas lapsed oma meeli kasutavad, milliste praktiliste tegevuste kaudu ja kuidas laste meeli arendada.

Töötuba “Dialoog pimeduses” korraldati koostöös Pärnu pimedate ühinguga ja seal demonstreeriti Kase selgituse kohaselt nägemispuudega inimeste jaoks igapäevaselt vajalikke instrumente, näiteks värvimäärajat. Töötoas selgitati pimekirja olemust ja osalejad võisid proovida sedagi, kuidas oleks liikuda juhtkoera abil.

Teemal “Viltimine ja jõulupärjad” korraldas töötoa Anni akadeemia meeskond, kelle juhendamisel valmisid ehted ja pärjad. Töötoa käigus tutvustasid selle korraldajad ühtlasi akadeemia igapäevaseid tegevusi.

Viipekeele töötoas tutvustas ja õpetas Anne Sepping õpilastele viipekeelt.

Kõik teabepäeval osalenud võisid proovida liigelda ratastooliga, selle tegi võimalikuks Invaru Pärnu teeninduspunkt.

Rahvusvaheline puuetega inimeste päev on 3. detsembril.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles