“EXPRO 2010” andis uusi kogemusi

, meediaõpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme Balti riigi haridusalaste Euroopa koostööprojektide näitus "EXPRO 2010".
Kolme Balti riigi haridusalaste Euroopa koostööprojektide näitus "EXPRO 2010". Foto: Erakogu

Riia kongresside palees toimus 3. detsembril kolme Balti riigi haridusalaste Euroopa koostööprojektide näitus “EXPRO 2010”, kus kolme riigi peale kokku oli esindatud poolsada projekti.

Eestist osales näitusel 12 Comeniuse, Leonardo da Vinci, Grundtvigi ja Nordplus programmi projekti. Ainukesena Pärnu linnast ja maakonnast sai kutse näitusele Vene gümnaasium oma kahe Comeniuse projektiga.

Projektis “The folklore – an European intercultural link” osalevad peale Vene gümnaasiumi Bulgaaria Kiustendili lasteaed Slance ja koolid L’Aquilast (Itaalia), La Rochelle’ist (Prantsusmaa) ja Somast (Türgi).

Teises, gümnaasiumiõpilastele mõeldud kahepoolses projektis “Legends Connecting Past and Present, East and West” on Vene gümnaasiumi partnerkooliks Leonardo Lyceum SITO5 Belgiast Antwerpenist.

Näitusepäeva hommik Riias algas Vene gümnaasiumi õpetajatele Tamara Gordinale ja Leili Sägile messiboksi vormistamisega, mis võttis küll paar tundi aega, ent tulemusega võis igati rahule jääda. Rahvarohke näituse külastajateks olid peamiselt Läti, vähemal määral  Leedu haridustöötajad, üksteise tegemisi käisid uudistamas ka näitusel osalejad. Kohal oli meedia, kogu päeva vältas meelelahutuskava, toimusid seminarid ja töötoad, kus tutvustati koostööprojekte ja jagati kogemusi.

Vene gümnaasiumi projektid pälvisid näitusel eriti Läti vene koolide tähelepanu. Koostööst huvitatud uudistasid ja küsisid kõike: kuidas projektipartnereid leida, taotlust kirjutada, tegevusi ellu viia. Seda enam, et ülejäänud osalejad olid näitusel esindatud igaüks vaid ühe projektiga. Mitmel korral sooviti sõlmida kontakte koolidevaheliseks koostööks.

Näitusel ringi liikudes hakkas silma haridusalaste Euroopa koostööprojektide laialdane temaatika, samuti võimaluste rohkus nii õpilaste kui õpetajate jaoks. Koostöövõimalused selles valdkonnas pole kindlasti veel ammendatud.

EXPRO tuleneb ingliskeelsest väljendist exhibition of projects. 2009. aastal toimus rahvusvaheline projektide näitus Leedus Šiauliais, 2011. aastaks jõuab järg Eesti kätte.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles