Tammiste hooldekodu juhataja sai sule sappa

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile, nädal pärast seda, kui Pärnu linnavalitsus Heinar Ipsbergi Tammiste hooldekodu juhatajaks kinnitas, pidi linnavalitsus oma korralduse tühistama ja tunnistama, et on petta saanud.

Nimelt esitas Tammiste hooldekodu juhataja ametikohale kandideerinud Ipsberg linnavalitsusele Tartu riikliku ülikooli 1989. aastal välja antud diplomi koopia. Möödunud kolmapäeval aga teatas Tartu ülikooli arhiiv, et ülikooli diplomite registreerimise raamatus sellise nime, numbri ja erialaga diplomit ei leitud.

Et juhataja ametikohale kandideerimisel oli kõrgharidus üks konkursi tingimustest, andis linnavalitsus läinud kesknädalal Ipsbergile veel nädala tõendamaks, et tema esitatud kõrgharidust kinnitav koopia pole võltsing. Ühtlasi lükati tema ametisse astumine edasi 10. detsembrile. “Andsime talle aega, et originaal tuua, aga ta ei ole seda siiani teinud, nii et otsus oli selline,” sõnas linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo, miks Ipsberg hundipassi sai.

Lähiajal korraldatakse juhataja leidmiseks täiendav konkurss, kus automaatselt saavad osaleda kõik 12 kandidaati, kes osalesid eelmisel konkursilgi. “Ja kui tuleb uusi avaldusi, siis võetakse needki arvesse,” selgitas Murakas-Ollo.

Ipsberg võib samuti uuesti kandideerida, nagu nentis Murakas-Ollo. Juhul, kui tal on sedakorda kõrgharidust tõendav dokument ette näidata.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles