“Valgusfestival” kutsub lumeskulptuure ehitama

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 üks tähtsündmustest, tule ja jää peo raames toimuv “Valgusfestival” kutsub detsembris ja jaanuaris kõiki huvilisi üle Eesti lumeskulptuure ehitama.

Festivali programmijuhi Indrek Lehe teatel oodatakse lumeskulptuure ehitama nii koole, lasteaedu, sõpruskondi, peresid, tudengeid, töökaaslasi kui kõiki teisi seltskondi. Meisterdatud lumeskulptuurist tuleks teha foto ja laadida see 12. jaanuariks “Valgusfestivali” Facebooki lehe seinale.

Lumeskulptuure hindavad þürii ja kõik Facebooki lehe külastajad. Välja valitakse kuni 40 tööd ja meeskonda, kes osalevad suurel lumeskulptuuride valmistamise võistlusel 23. jaanuaril 2011 Tallinnas Kadrioru pargis.

Lumeskulptuuri ehitamine nõuab eeltööd ja suurt lumemassiivi, seega on praegu just õige aeg asuda lund koguma.

Kogutud lumi peab enne kuhjas seisma, et see jõuaks kokku kleepuda ja tiheneda. Kergest, äsja sadanud lumest skulptuuri vormida ei saa.

Missuguseid töövahendeid lumeskulptuuride ehitamine nõuab, missugused on töövõtted, kuidas lund voolida ja muid kasulikke nippe leiab “Valgusfestivali” kodulehelt internetis.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles