Tralli jõululaada tulud lähevad kuivatuskappi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tralli lasteaia jõululaat.
Tralli lasteaia jõululaat. Foto: Erakogu

Pärnu Tralli lasteaia õpetajate lõbusa lauluga alanud traditsioonilisel jõululaadal võis soetada endale nii laadaks kokku pandud jõululehte kui lasteaia nimitegelastega värviraamatuid, laadal kogutud raha eest ostetakse aga lasteaeda riiete kuivatuskapp.

Laadakülalistele avanes sõnulkirjeldamatu vaatepilt, kui nad astusid sisse laada kohvikutesse.  Laudadel lõhnasid ahvatlevad road: koogid, piparkoogid, muffinid, võileivad, vahvlid, puuviljad, heeringavõileibade vaagnad ja palju muud põnevat, mida tublid lapsevanemad valmistanud olid.  

“Kindlasti ei saa märkimata jätta arvukaid hoidiseid, mis olid huvitavalt kaunistatud ja meenutasid vanaema sahvririiuleid,” ütles lasteaia õpetaja Kristi Vendre.

Vendre jutu järgi oli sel aastal väga palju tähelepanu pööratud isetehtud esemetele ja käsitööle. “Müügilettidelt võis leida palju huvitavat, mida jõuluvana kotti pista: puidust küünlajalad, lauakaunistused, isetehtud mänguasjad, ehted, jõulukaardid, jõulumeened, müüdi isegi leivategemiseks juuretist,” kirjeldas õpetaja.

Kiiremad said endale soetada spetsiaalselt laadapäevaks välja antud jõululehte ja lasteaia nimitegelastega värviraamatuid. Vendre sõnade kohaselt kujunes tänavugi üsna populaarseks õnneloos, milles iga loos võitis.

Saalis toimus kahes osas meeleolukas etendus, milles osalesid lasteaia kohalikud näitlejad. Väiksemad lapsed said nautida nukuteatrit. “Laste näod muutusid rõõmsaks, kui näomaalija neist kangelasi ja laste lemmiktegelasi kujundas,” rääkis Vendre.

“Kõige olulisem on aga see, et koguti kokku vajaminev summa, et osta lasteaiale riiete kuivatuskapp, selle eest oleme väga tänulikud kõikidele laadakülalistele,” ütles Vendre.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles