Surju õpilased osalesid filmivõistlusel

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illimar Valg (vasakult), Merilin Lehismets, Elise Maal, Andri Leppik, Mattias Pulst, Reelika Luik, Siim Verlin.
Illimar Valg (vasakult), Merilin Lehismets, Elise Maal, Andri Leppik, Mattias Pulst, Reelika Luik, Siim Verlin. Foto: PP

Surju põhikooli õpilaste valmistatud ja filmikonkursile lähetatud lühifilmid pälvisid äramärkimist ning kogu filmitiim kutsuti pealinna pidulikule vastuvõtule.

Sotsiaalministeerium ja Pimedate Ööde filmifestivali (PÖFF) laste- ja noortefilmide festival “Just Film” kutsusid 9.-12. klassi õpilasi osalema filmikonkursil “Võrdsed võimalused?”. Filmivõistlus oli osa kampaaniast, mille eesmärk oli mõtiskleda meeste ja naiste soorollide üle nii tööturul kui tavaelus.

Novembri lõpuni kestvat teavituskampaaniat toetas Euroopa Liit ESF programmist “Soolise võrdõiguslikkuse edendamine 2008-2010”. Filmivõistlus oli korraldatud selleks, et koolinoored saaksid arutleda soorollide üle igapäevaelus.

Surju põhikooli üheksanda klassi õpilased Merilin Lehismetsa ja Reelika Luige eestvedamisel otsustasid sel võistlusel osaleda. Lepiti kokku sisu, filmimiseks sobiv kuupäev ja võtted algasidki. Kõige mahukam osa tööst oli klippide montaaþ. Lõpptulemusega jäid osalejad väga rahule ja filmivõistlusele saadetigi kaks lühifilmi: “Saatuslik unenägu” ja “Tööotsingud”.

Järgnes peaaegu kuu aega ootamist ja üllatus oli suur, kui piigad said elektronkirja, kus kutsuti kogu filmitiim Tallinna vastuvõtule. Kuna filme laekus võistlusele oodatust vähem, võitjat välja ei kuulutatud.

22. novembril sõitsid õpilased Tallinna, kus neile oli korraldatud Nokia kontserdimajas pidulik vastuvõtt: lapsi tänasid “Just Filmi” ja sotsiaalministeeriumi esindaja. Kõigile õpilastele kingiti T-särk, mille peale oli trükitud nende tehtud filmi pealkiri.

Filme saab vaadata, klikkides lingile Surju põhikooli kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles