Toidupank laieneb üle Eesti

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile allkirjastati Pärnu, Rakvere, Viljandi, Jõhvi ja Narva toidupanga asutamislepped ja nii laieneb märtsis loodud heategevusliku organisatsiooni tegevus väljapoole Tallinna.

„On suur rõõm näha, et Eestis on tekkimas tugev koostöö aktiivsete mittetulundusühingute, kodanike, eraettevõtete ja riigiasutuste vahel, et aidata raskustes peresid ja lapsi,” tõdes toidupanga kandepinna laienemisega seoses sotsiaalminister Hanno Pevkur. „Usun, et toidupank saab aidata tuhandeid Eestimaa inimesi nii nüüd kui tulevikus.”

Pärnus ja Rakveres veavad toidupanga tegevust kohalikud diakooniakeskused, Narvas koordineerib toiduabi Päästearmee Narva korpus, Tartus MTÜ Iseseisev Elu, Jõhvis Ida-Virumaa puuetega inimeste koda, Mulgimaal Viljandimaa lasterikaste perede ühing ning Tallinnas SA Eesti-Hollandi Heategevusfond Päikeselill.

 „Need on kõik pikaajalise kogemusega heategevuslikud organisatsioonid, mille vedajateks missioonitundega inimesed,” ütles tänavu Eesti aasta kodaniku tiitliga hinnatud Piet Boerefijn, toidupanga tegevjuht.

Erinevatel hinnangutel elab praegu Eestis enam kui 100 000 inimest, kellel on raskusi endale igapäevase toidu tagamisega, puudustkannatajaist ligikaudu 20 000 on lapsed. Samal ajal jääb kauplustes, tootmisettevõtetes ja hulgiladudes üle kvaliteetset toitu, mida ei jõuta ette nähtud realiseerimisaja jooksul maha müüa ning mis peaks sellest tingituna kuuluma peatsele utiliseerimisele.

Toidupank ongi loodud selleks, et võtta kaubandusest vastu peagi realiseerimistähtaja ületavad tooted, komplekteerida neist vabatahtlike abiga toidukastid ja jagada söögipoolis enim puudust kannatavatele inimestele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles