Väärikad paarid andsid allkirja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maavalitsuses väärikate paaride vastuvõtul esitasid briljantpulmadeni jõudvad Helgi ja Endel Pukk koosolijatele kuplee, millele kuulajad vastasid tänuaplausiga.
Maavalitsuses väärikate paaride vastuvõtul esitasid briljantpulmadeni jõudvad Helgi ja Endel Pukk koosolijatele kuplee, millele kuulajad vastasid tänuaplausiga. Foto: Urmas Luik

Maakonna kuldpulmapaaride austamispäeval eile maavalitsuse saalis osales 13 abielupaari, kelle hulgas säras kaks briljantpulmadeni jõudnut.

“Istudes kuld- või briljantpulmapäeval oma abikaasa kõrval, see ongi õnn,” rääkis maavalitsuse rahvastiku toimingute talituse juhataja Liis Rausk.

Juubelipaare tervitas ja andis neile nimelise kingituse maavanem Andres Metsoja, sümboolse pruudikimbu ulatas maasekretär Rita Kosenkranius. Austamisel osalenud jätsid allkirja abielujuubelite auraamatusse.

Kuld- ja briljantpaare õnnistas Pärnumaa praost Enn Auksmann. Muusika ja laulu eest hoolitses Ahto Juhkam ja trahter Postipoiss oli valmistanud tähtpäevalistele üheksakilose pidutordi.

Oma vanemate või vanavanemate pool sajandit tagasi antud truudusetõotust väärtustavaid kõnesid kuulates pühkis mõnigi nende järeltulija saalis vargsi liigutuspisaraid.

Briljantpulmadeni jõudnud Helgi ja Endel Pukk ütlesid, et nende abielu sõlmiti 31. detsembril 1950 Sindi täitevkomitees ja mõlemad noored olid vabrikuga seotud. Pika kooselu kohta kostis Helgi, et oluline on mõistmine, austus ja hoolivus. Endel lisas, et ei tohi olla haiglaslikult armukade. Mõlemad kinnitasid, et tants ja laul on neid ühendanud.

Kuldpaaride hulgas hakkasid silma Laine ja Harald Nugiseks, kelle kooselu sõlmiti 15. septembril 1960 Vändra rajooni perekonnaseisuosakonnas.

Esimest korda austati Pärnu linna ja maapiirkonna kuldpaare 1998. aastal, tänavusega on osalenuid kokku pool tuhat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles