Jõululaat aitab Vabakoolil oma raadio käima panna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõululaat Vabakoolis.
Jõululaat Vabakoolis. Foto: Grete Dudarenko

Täna said pärnakad ja kaugemalt tulijad taas kord lustida Vanakooli iga-aastasel jõululaadal.

Väiksemad hüppasid batuudil, suuremad proovisid kätt meisterdamistubades, kus valmisid vildiga kaetud seebid, glasuuritud piparkoogid, jõulukaardid ning nõelapadjad. Näomaalingu- ja soengutoast tuldi kirevate põskede ja punutud patsidega, ning kes soovis, võis uut välimust fotolegi jäädvustada.
    
Eri lavadel astusid näidendi, tantsu ja lauluga üles Vabakooli õpilased ning külalisesinejad.

Nagu tavaks saanud, pakuti müügiks kodutehtud tooteid ja dekoratsioone. Jõuluvana kingikotti leidsid tee villased sokid ja kindad, jõulupärjad, küünlad ning toredasti kaunistatud purkides hoidised.

Kel mitmetunnise pingsa tegutsemise vahepeal kõht tühjaks läks, sai keha kinnitada klassikaliste jõuluroogadega ning maiustada piparkookide ja muu omavalmistatuga. Laada juurde kuulus ka õnneloos.
    
Pärnu Vabakool on korraldanud eri moel jõulumüüke juba kooli algusest, 1997. aastast. Varasematel aegadel oli üritus valdavalt koolisisene, seekordne laat aga ootas juba kolmandat korda kõiki huvilisi.

Tänase, heataegevusliku laada tulu läheb kooli uue ateljee sisustuse ostmiseks ning kooliraadio käivitamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles