Loodusmaja üllitab unikaalse veetaimede õpiku

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujuv penikeel.
Ujuv penikeel. Foto: Pärnu loodus- ja tehnikamaja

Reedel toimub Pärnu loodus- ja tehnikamajas projekti „ Loodusteemaliste koolituste sari õpetajatele” raames õppepäev, kus tutvustatakse ja jaotatakse õppematerjale „Vetikad ja veetaimed“, mida õpetajad saavad kasutada nii klassitunnis kui õuesõppel.

Õppepäeva lektor on Jüri Tenson.

Pärnu loodus- ja tehnikamaja direktori asetäitja Merle Einola sõnutsi sai projekt alguse 2009 kevadel, kui korraldati kuus loodusõppekursust Pärnu linna ja maakonna koolide ning lasteaedade õpetajatele.

Toimusid matk Kurese pärandkultuuri maastikele, õppereis Sliteresi loodusparki Lätis, seente, putukate, kivimite ja mineraalide tundmaõppimise kursused ning õppereis Võrtsjärve limnoloogiajaama magevee kalastiku tundmaõppimiseks. Alushariduse ja üldhariduskoolide õppeprogramme toetavatel kursustel osales kokku 121 õpetajat.

Nüüdseks on valminud unikaalne õppematerjal skannitud taime- ja vetikapiltide ning liiki tutvustava tekstiga, mille on koostanud merebioloog Jüri  Tenson.

Skannitud pildid on väärtuslikud seepärast, et taimed on jäädvustatud dokumentaalsel kujul ja pilte on võimalik uurida ka mikroskoobi või binokulaari all.

A4 formaadis õppematerjal on köidetuna kaustas ja seda on mugav kasutada õuesõppel tiigi, järve, jõe või mere ääres.

Projekti ja õppematerjalide väljaandmist on rahastanud keskkonnainvesteeringute keskus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles