Mart Viisitamm ja Simmo Saar mõisteti õigeks

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu endine abilinnapea Simmo Saar ja endine linnapea Mart Viisitamm.
Pärnu endine abilinnapea Simmo Saar ja endine linnapea Mart Viisitamm. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tallinna ringkonnakohus mõistis õigeks Pärnu eelmise linnapea Mart Viisitamme (30) ja kunagise abilinnapea Simmo Saare (30).

Pärnu maakohus tunnistas tänavu aprillis Viisitamme süüdi kahes äritegevust puudutava teabe avalikustamise episoodis ja karistas teda 350 päevamäära suuruse rahalise karistusega summas 306 950 krooni. Saart karistas maakohus ühe äritegevust puudutava teabe avalikustamise eest 250 päevamääraga summas 205 500 krooni.

Maakohus mõistis Viisitamme ning Tänavapuhastuse ASi juhataja Vello Kingi (55) altkäemaksusüüdistuses ning Viisitamme ja Saare usalduse kuritarvitamise süüdistuses õigeks.

Maakohtu otsuse kaebasid edasi nii prokuratuur kui Viisitamm ja Saar. Prokuratuur taotles Viisitamme ja Kingi altkäemaksus ning Viisitamme ja Saare usalduse kuritarvitamise katses süüdimõistmist, Viisitamm ja Saar soovisid kõigis episoodides õigeksmõistmist.

Ringkonnakohus mõistis Eesti Vabariigilt Viisitamme kasuks välja 430 000 krooni kaitsjale makstud tasu katteks õigusabi eest kohtueelses uurimises ja esimese astme kohtus.

Saare kasuks mõisteti välja 320 000 krooni. Prokuröri apellatsioon jäeti rahuldamata, Saare kaitsja apellatsioon rahuldati, Viisitamme kaitsjate apellatsioon rahuldati osaliselt. Saare kasuks mõisteti Eesti Vabariigilt välja 20 400 krooni apellatsioonimenetluses valitud kaitsjale makstud tasu katteks. Vello Kingi kasuks peab Eesti riik välja käima 65 434 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles