Juhtkiri: Salajane Edgar

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Keegi presidendi, pea- või siseministri lähikondlastest lekitas Postimehele teavet, et kolmikul on kaitsepolitsei teabeettekanne, milles Keskerakonna esimeest Edgar Savisaart on nimetatud ohuks Eesti julgeolekule.

Kuna kapo midagi ei kommenteeri, jääb üle pelgalt kobades oletada, mis ja milleks. Tundub, et lekke eesmärk praegu on diskrediteerida nii Savisaart kui Keskerakonda. Ajastus on sobiv, valimisteni jääb veel aega ja inimestel mahti informatsiooni seedida.

Savisaar kutsus eile kokku pressikonverentsi ja naeruvääristas kapo kahtlustusi. Ilmselt rohkem kommentaare temalt ei tulegi.

Pole saladus, et Savisaar tunneb ennast Moskvas mugavamalt kui Brüsselis. Venemaal on raha, mida sõbralikele väliserakondadele kulutada, sealse võimupartei Ühtse Venemaa ja Keskerakonna vahelist koostöölepet ei ole keegi tühistanud. Tõsi, Keskerakond ise väidab, et selle leppe raames pole suurt midagi tehtud.

Pärast seda, kui nõndanimetatud kaasmaalaste erakonnad vähemalt Eestis on valimistel läbi kukkunud, võib õigus olla Vene ajaloolasel Boriss Sokolovil, kelle arvates Venemaa on hakanud Balti riikides tähelepanu pöörama erakondadele, millel on tegelikku mõju poliitikas. Eestis on selline sobiv partei Keskerakond.

Teisalt peaks Moskvas aru saadama sellestki, et senikaua kuni Reformierakond ning Isamaa ja Res Publica Liit pole lootusetult tülli keeranud, ei ole Keskerakonnal lootust võimule tulla. Paremleer suudab keskrahva võimulemurdmise katsed tõrjuda. Loomulikult ei soosi Keskerakonda oma liidri mõtteavaldused kodusõjast ja pensionide langetamisest ega pensionäride ja madalama haridusega inimeste hirmutamine paremerakondade võimuliidu jätkamisega järgmisel aastal.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles