Laps peab kooli saama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Ma ei kuulu ühtegi erakonda ega kavatsegi hakatagi kuuluma, seetõttu on mul ükskõik, millist erakonda järjekordselt mustatakse. Samal ajal leian, et lapsed on need, kelle arvelt kokku hoida ei tohiks.

Seltsimees linnapea ei kujuta võib-olla ette, et kuupileti raha on paljudes peredes tõesti suur raha. Väga suur osa emadest on tööta. Peres on mitu last. Kui töötasin Koidula gümnaasiumis õpetajana, ostis üks kena klassijuhataja ise lapsele kuupileti, et see saaks koolis käia.

Tehniliselt ei peaks asja olema eriti raske lahendada, sest ümberkaudsetes valdades see toimib. Ka minu klassi õpilased, kes sõitsid kooli maakonnast, said tasuta sõidu kaardid. Kas Pärnu lapsed peavad olema halvemas olukorras?

Vähemalt tuleks majanduslikes raskustes peredele anda võimalus laste tasuta koolisõitu taotleda.

Toetan igati noorte algatust allkirju koguda. Arvan, et mure ei sõltu erakonnast. Või arvate, et parem on seadustada puudumistõendid sisuga “Puudus koolist sellepärast, et polnud raha bussipileti ostmiseks”?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles