Siiri Erala: On meil seda tilliga lõhet vaja?

Siiri Erala
, Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsiooni Pärnu klubi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siiri Erala
Siiri Erala Foto: PP

Veebruari lõpp läheneb ja viimastel aastatel on just sel ajal meediasse ilmunud sõnavõtud meeste-naiste palgalõhest. Nii on nüüdki. Mitmes Euroopa Liidu riigis jõuab kätte aeg tähistada võrdse palga päeva ja sellele sündmusele tähelepanu tõmbamiseks käiakse välja Eurostati andmeid.

Kuna Eesti paistab selles statistikas välja negatiivse näitena, on need andmed ärritavad. Info, et naine saab sama töö eest ligemale kolmandiku vähem tasu, ajab harja punaseks nii naistel kui meestel. Seda kinnitab hiljuti Postimehes ilmunud Ene Pajula artikkel “Kas palgalõhe ikka on sugudega seotud, küsib mammi” ja selle vastukaja.

Arutelus puudutatakse muude teemade seas Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsiooni korraldatavat võrdse palga kampaaniaüritust “Tilliga ja tillita”, mille raames pakuvad kohvikud tilliga garneeritud ja garneerimata toite, küsides tilliga eine eest palgalõhe võrra enam.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles