Galerii: Sindis tervitas rahvas päikesetõusu raekoja juures

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigi sünnipäeva hommikul kell 7.55 kerkis trikoloor Sindi raekoja torni, lipu heiskas paarikümnemeetrise torni tippu ehitusettevõtja Mihhail Škljar.

Paarsada silmapaari jälgis linnamaja õues, kuidas sinimustvalge lipukangas kerges hommikutuules lehvima lõi. Trikoloore kandsid ka pidulikul lipuheiskamisel osalenud, sest iseseisvuspäevale lisas oma osa Eesti lipu seltsi Sindi osakond.

Päevakohased sõnad ütlesid Pärnu maavanem Kalev Kaljuste, riigikogu riigikaitsekomisjoni aseesimees Mart Helme ja Sindi linnapea Marko Šorin. Sindi meer tunnustas kodulinlasi, kultuuri- ja sporditegijaid ning noori mööndes, et riigi poliitika keskendub paraku oma riigi elanike väärtustamise asemel samasooliste ja pagulaste teemale.

Iseseisvuspäeva hommikut tervitas Sindi koor Kristel Reinsalu juhatusel. Osales Kaitseliidu Pärnumaa maleva liputoimkond.

Audru kultuurikeskuse pasunakoori Õnn Tuli Õuele pillide mürtsudes marssisid osalejad raekoja juurest läbi linna veidi rohkem kui kilomeetri kaugusele Sindi gümnaasiumi juurde, kus direktor Ain Keerup neid tervitas. Esinesid lasteaia mudilased ja kooliõpilased, teed juues ja saiakesi süües nauditi pidupäeva algust.

Sindi raekoja tornimastis lehvib Eesti lipp ööpäevaringselt, pidulikult heisati riigilipp hoonele iseseisvuspäeva hommikul viiendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles