Relvamakette transportinud muuseumijuht ehmatas Pärnu ravispaa külastajaid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseimuuseumi eksponaat. Foto on illustreeriv.
Politseimuuseumi eksponaat. Foto on illustreeriv. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Politseimuuseumi direktor Andrus Eesmaa ehmatas eile Pärnus Estonia ravispaas paari külastajat, kes juhtusid peale muuseumieksponaatide transportimisele.

Politseimuuseum tutvustab ennast Pärnu Mai koolis ja eile hotelli registreerudes võttis Eesmaa ööbimiskohta kaasa lastele näidatavate automaatrelvade maketid, mis on äravahetamiseni sarnased pärisrelvadega.

Eesmaa rääkis, et ta informeeris ebatavalisest pagasist hotelli, ent hotellis liftiga üles sõites ja uste avanedes suutis ta oma kandamiga ehmatada ukse taga seisnud kahte meest.

"Püüdsin hotellis relvi varjata, et inimesi mitte ehmatada, kuid põue ma neid ei pannud, sest see võinuks veel rohkem kahtlust äratada. Mehed märkasid hõlma all olnud relvi ja ehmusid päris ära. Lifti uksed läksid kinni ja ma ei jõudnud neile midagi selgitada," rääkis politseimuuseumi juht.

Relvi märganud mehed tormasid hambuni relvastatud tundmatust teatama hotelli administraatorile.

Eesmaa märkis, et ehmunud mehed käitusid väga õigesti, andes hotellis nähtud relvastatud isikust teada. "Mulle helistati numbrituppa ja uuriti, miks ma hotellis relvadega olen. Pärast väikest segadust sai meestele asi ära selgitatud," ütles ta.

Pärast vahejuhtumit hotellis läks Eesmaa poodi ja ostis plastkasti, milles saab muuseumi vara vedada diskreetselt.

Politseimuuseumi juht on korra varemgi eksponaadiga üht naist ehmatanud. "See juhtus aastatid tagasi Tallinnas, kui läksin, relv käes, poodi, kus kõik mind tundsid. Sel päeval oli aga tööl uus müüja, kes relva nähes ehmus," meenutas Eesmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles