Juhtkiri: Täkkesse läinud aastavalik

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Kui näiteks Pärnu linna kultuuri aastapreemia vääriliseks ei peetud esimese hooga kedagi, olnuks üsna kummastav, kui Pärnus poleks suudetud leida naist ja meest, kes ulatunuks 2010. aasta naise ja mehe tiitlini.

Pärnu Postimehe arvates on tänavune aasta naise ja mehe valik läinud igati täkkesse. Nii aasta naine Viivika Orula kui aasta mees Egon Elstein on teinud silmapaistvalt tulevikku vaatavat tööd ja aidanud luua alust, millelt Pärnut laiemalt tutvustada.

Orula puhul märgiti lõppeval aastal kolme kultuurinädalat, mis oma toimumisajas elavdasid Pärnu kultuurielu, rääkimata sellele omanäolise aspekti lisamisest.

Ent Orula on peale kultuuriürituste korraldamise olnud üks neist inimestest, kes on võtnud enda südameasjaks edendada Pärnu tutvustamist meie lähinaabrite juures, et tuua linna ja maakonda rohkem turiste.

Egon Elsteini Pärnu jahtklubi kommodooriks olemise ajast on silma hakanud varasemast märksa elavam tegevus klubis hooajavälistel perioodidel, kui jää veel ei kanna, kuid seilamiseks on meri juba liiga ”paks”.

Elsteini tiitlit kommenteerides tahaks just rõhutada tema seda tegevust, mis on jahtklubile andnud purjetamise kõrval lisaväärtust.

Jahtklubi purjetamise edendajana on Pärnule olnud alati oluline. Klubi arendus on võimaldanud viimastel aastatel nii klubi liikmetele, merehuvilistele kui kultuuriinimestele niisugust koostööd, mille tulemus on jahtklubi aastaringne mitmekesine kultuuriprogramm. Lisagem, et aasta naise ja mehe tiitliga ei märgita ära elutööd, vaid saavutatud silmapaistvat taset.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles