Pärnu linnameeskonda toetab AS Savi

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnamesskond (kollases-sinises) alustab laupäeval meistriliiga hooaega.
Pärnu linnamesskond (kollases-sinises) alustab laupäeval meistriliiga hooaega. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Pärnu linnameeskond sõlmis laupäeval algavaks jalgpallihooajaks sponsorlepingu AS Saviga.

Linnameeskonna juhatuse liikme ja tegevjuhi Aivar Kuninga teatel on AS Savi liitumine meeste jalgpalli toetajatega Pärnu jalgpalli mõistes ajaloolise tähtsusega.

Nimelt tegutses AS Savi 1992. aastani Pärnu MEKina, mis kindlasti äratab nostalgiat Pärnu Kalakombinaadi-MEKi kunagistes fännides.

Pärnu jalgpalli asus MEK toetama 1978. aastal. “Pärnu MEKis töötas neli-viis Pärnu Kalakombinaadi meeskonna mängijat,” meenutas AS Savi juhataja Sulev Laanpere. “Seoses ettevõtte osa suurenemisega meeskonna toetamisel sai linnameeskond 1982. aastal nimeks Pärnu Kalakombinaat-MEK ja 1985. aastal tuldi Eesti meistriks."

Pärnu MEK ehitas Pärnu linnas elamuid, koolimaju, lasteaedu,  puhastusseadmeid, soojatorustikke. 1992. aasta mais moodustasid kunagised Pärnu MEKi töötajad ehitusettevõtte AS Savi.

“Meie ettevõttele on Pärnu meestejalgpalli kaardile naasmine väga oluline, oleme pikalt toetanud nii noorte kui naiste jalgpalli ja tundnud heameelt märkimisväärsete saavutuste üle Eesti meistrivõistlustel,” lisas Laanpere. “Pärnu jalgpalliklubi naiskond on viimastel aastatel olnud vaieldamatu Eesti naiste jalgpalli liider.”

2014. aasta tõi taas tippude sekka Pärnu meeste jalgpalli, sest meeskond murdis end meistriliigasse. “Usun, et see oli rõõmustav uudis nii neile, kes veel Kalakombinaadi võistkonda mäletavad, kui noortele jalgpallisõpradele,” ütles Laanpere.

AS Savi toetas Pärnu linnameeskonda rahaliselt juba 2015. aastal  Pärnu jalgpalliklubi kaudu. Nüüd sõlmisisd partnerid otselepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles